AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2021

Tainio kehui avauspuoliaikaa – ”Olisi voinut olla rumemmatkin lukemat”

Tainio kehui avauspuoliaikaa – ”Olisi voinut olla rumemmatkin lukemat”

Haka haki pisteet Kotkasta. (Kuva: Mikko Mäkelä)

FC Haka jatkoi vahvaa syksyään voittamalla KTP:n vieraskentällä 4-2 (3-0). Erityisesti vahva ensimmäinen puoliaika lämmitti Hakan päävalmentaja Teemu Tainion mieltä viileässä ja sateisessa kelissä.

Haka näytti ratkaisevan ottelun nimiinsä jo ensimmäisellä puoliajalla tekemällä kolme maalia. Koskilaisilla oli paikkoja lisäosumiinkin, kun taas KTP:lla ei juuri paikkoja ollut.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä ja hivenen laadukkaammalla syöttelyllä olisi voinut olla rumemmatkin lukemat sen jälkeen, kehaisi Tainio Hakan sivuilla.

Kotkalaiset osoittivat toisella puoliajalla taistelumieltä ja nousivat Matias Tammisen ja Ian Garretin osumilla jo maalin päähän. Luiyi de Lucas niittasi kuitenkin loppulukemat rankkarista varmistaen Hakalle seitsemännen peräkkäisen tappiottoman ottelun.

– Toisella jaksolla osan pelaamattomuus näkyi ja ehkä myös se hyvä ensimmäinen jakso hieman laski meidän tasoa, Tainio pohti.

Veikkausliigan maalintekijätilasto sai samalla uuden nimen, kun FC Hakan Oiva Laaksonen teki ensimmäisen liigamaalinsa. Ottelu oli Hakan omalle kasvatille toinen Veikkausliigassa ja ensimmäinen avauskokoonpanossa. Tainio kehaisi 18-vuotiasta laituria.

– Lupaava ensimmäinen peli. Toisella jaksolla toki vähän väsähti, mutta siinä näkyi selvästi, että nämä on vähän eri pelejä, kuin mihin hän on tottunut.

FC Hakan kausi päättyy sunnuntaina, kun se isännöi IFK Mariehamnia.

Lisää uutisia