AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2021

Ennakko: SJK-Ilves

Ennakko: SJK-Ilves

Kuva: SJK

SJK ja Ilves kohtaavat perjantaina Mestaruussarjan ottelussa, jossa panoksia riittää etenkin eurocup-paikkojen osalta.

SJK:n edellinen ottelu Helsingissä HIFK:n vieraana päättyi 2-2-pistejakoon. Tällä hetkellä SJK on 41 pisteellään Veikkausliigan sijalla neljä, pisteen päässä kolmossijalla keikkuvasta Turun FC Interistä. Perjantain Ilves-ottelun jälkeen SJK kohtaa vielä kotonaan Kuopion Palloseuran ja kauden viimeisessä ottelussa vieraissa juurikin FC Interin.

Ilves puolestaan taisteli urhoollisesti nimivahvaa HJK:ta vastaan. Lopulta taululle jäivät kuitenkin niukat 2–3-tappiolukemat.

Päävalmentaja Toni Kallio sysää paineet isäntien niskaan. SJK:lla on mitalitaistelu kuumimmillaan.

– Kyllä se todella vaikeaa tulee olemaan, jos meinaamme puhua europaikoista. Taistelemme tietysti loppuun asti, mutta oljenkorsi on ohut. Me voimme pelata ilman paineita omaa peliämme, Kallio näkee tilanteen.

– Olemme palautelleet Klubi-matsin pois jaloista. Se peli on analysoitu yhdessä, ja siinä oli pelillisesti paljon hyvää. Huippujoukkueita vastaan se vain on niin, että virheistä rankaistaan isommalla prosentilla. Seuraavaksi on jälleen vastassa hyvä ja kokenut joukkue.

Huipputärkeästä ottelusta voiton ottaessaan SJK voisi karistaa kannoiltaan Ilveksen lisäksi myös HIFK:n ja varmistaisi europelipaikan kaudelle 2022. Ottelussa hyvä tulos auttaisi SJK:ta myös mitalikamppailussa.

– Ilves on nopea joukkue, joka hyökkää suoraviivaisesti ja puolustaa erittäin tiiviisti. Se on myös erittäin työteliäs joukkue. Puolustaessa emme saa avata muotoamme liikaa ja kakkospallo- sekä kamppailupelaamisemme pitää olla kunnossa. Hyökätessä meillä pitää yksinkertaisesti olla malttia, arvioi perjantain vastustajaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Ilves oli SJK:ta vastaan tappioton peräjälkeen lähes viisi vuotta, kunnes kesäkuun puolivälissä putki katkesi. Tasaisen ottelun ainokainen nähtiin 78. minuutilla, kun brassipakki Murilo keskitti vasemmalta laidalta ja kolumbialaistoppari Cristian Valencia nousi taka-alueelta korkeimmalle. Voimakas korkea pusku upposi rysään ja pisteet jäivät Seinäjoelle.

Tamperelaisittain heikosti kävi myös heinäkuussa. SJK haki Ratinasta täydet pisteet tällä kertaa englantilaishyökkääjä Jake Jervisin ainokaisella. Pitkälle leijanneen maalisyötön antoi maalivahti Jesse Öst. Tupsukorvien hyvä loppukiri ei aivan riittänyt tasoitukseen.

SJK:n pelaajista yhdelläkään ei tässä ottelussa ole pelikieltoja.

Keltavihreiden loukkaantumistilanteessa ei ole muutoksia, mutta Patrick Loa Loa on pelikiellossa varoitustilin täytyttyä.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Kuukasjärvi Arttu
AET 2 Siltala Jarkko
4.ET Juusola Mikko

SJK - Ilves OmaSp Stadionilla perjantaina 22.10. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia