AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.40 // 6.10.2021

"Saatiin mitä haettiinkin" - Toni Kallio tyytyväinen KuPS-ottelun antiin tappiosta huolimatta

"Saatiin mitä haettiinkin" - Toni Kallio tyytyväinen KuPS-ottelun antiin tappiosta huolimatta

"Köpi" näki keskiviikon ottelun palvelleen tarkoitustaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen ja KuPS:n keskiviikkoinen kohtaaminen harjoitusottelussa kääntyi toisella jaksolla KuPS:n 2-1-voitoksi.

Vaikka lopputulos ei Ilveksen päävalmentaja Toni Kalliota tyydyttänytkään, tarjosi ottelu sitä mitä sillä haettiinkin.

– Meillä oli tänään paljon pelaajia, joilla ei kauheasti ole pelituntumaa takana. Sitä tällä ottelulla haettiinkin, sikäli tämä ottelu oli meille tärkeä. Kyllähän pelaamattomuus sitten näkyikin kentällä ja toisella jaksolla ei jalat enää liikkuneet kuten avausjaksolla.

KuPS:lla oli enemmän vakiokokoonpanon pelaajia riveissään, joten Kalliota ei yllättänyt vieraiden vahvuus toisella jaksolla. Ottelusta jäi ainakin valmennukselle jotain käteen, toivottavasti myös pelaajille.

– KuPS alkoi liikuttamaan palloa todella hyvin eikä enää sen jälkeen päästy itse oikein mihinkään. Avausjaksolla pystyimme heidät pitämään hyvin pois maalintekopaikoilta, mutta toisella jaksolla emme siihen enää pystyneet.

- Tämä oli meille hyvä oppitunti siitä, mitä tuollainen perustekninen suorittaminen oikeastaan on. Se on pallon kontrollin ottamista, syöttämistä ja liikuttamista nopeasti ja liikkumista itse pelattavaksi. Siinä meillä on vielä tekemistä, iso ero tänään meidän ja KuPS:n välillä.

Kakkosjoukkueesta nostettujen nuorten puolustajien Elias Vallin sekä Artturi Ruuthin otteisiin valmentaja oli tyytyväinen.

– Molemmat täyttivät ruutunsa mallikkaasti. Varsinkin avausjaksolla Valli pelasi yhtä Veikkausliigan kuuminta kärkimiestä (Tim Väyrynen) vastaan ja suoriutui siitä mainiosti. Toki tällaisessa pelissä tuli muutamia virheitäkin, mutta niistä pojat ottavat oppia.

Veikkausliiga jatkuu Ilveksen osalta vasta lauantaina 16.10 kotiottelulla HJK:ta vastaan. Sitä ennen joukkue ehtii harjoittelun lomassa pitää vähän vapaatakin.

– Torstai ja perjantai vielä harjoitellaan, mutta viikonloppu pidetään vapaata. maanantaina aloitetaan valmistautuminen Klubi-peliin. Katsotaan, jos keksittäisiin vielä jotain spesiaaliakin matkan varrelle.

Lisää uutisia