AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.40 // 6.10.2021

Ilves ja KuPS kohtasivat harjoitusottelussa - KuPS niukasti vahvempi

Ilves ja KuPS kohtasivat harjoitusottelussa - KuPS niukasti vahvempi

KuPS oli keskiviikkona niukasti Ilvestä edellä. (Kuva: Juha Leskinen)

Ilves ja KuPS hyödynsivät maaottelutaukoa pelaamalla harjoitusottelun, jossa haluttiin antaa peliaikaa hiukan vähemmän Veikkausliigassa pelanneille pelaajille. Lamminpäässä pelatussa ottelussa kuopiolaiset olivat maalin verran parempia.

Ilves toi vieraansa Lamminpään kentälle, jossa nurmi olikin todella hyvässä kunnossa. Keli oli pelaamiselle sopiva, vaikka kolea syystuuli puhalsikin välillä melkoisesti.

Ilvekseltä puuttui useita avauskokoonpanon pelaajia, joille oli annettu vapautus pelistä. Tarkoituksena olikin antaa peliminuutteja niille, jotka olivat viime aikoina hiukan vähemmän päässeet pelaamaan Veikkausliigassa. Kakkosjoukkueesta oli mukaan nostettu puolustajat Elias Valli sekä Artturi Ruuth.

Avausjakso oli tasaista vääntämistä, KuPS pystyi pitämään enemmän palloa hallussaan, mutta Ilves puolestaan luotua vaarallisemmat maalintekotilanteet. Ilveksen puolustus pelasi tiiviisti ja sai pidettyä kuopiolaisten hyökkääjät poissa vaarallisimmilta tekopaikoilta, maalivahti Matias Riikosen hoidellessa maalille asti tulleet pallot.

Omia hyökkäyksiään Ilves sai avausjaksolla mukavasti rakennettua ja 18. minuutilla kotijoukkue siirtyi myös johtoon, kun pirteästi pelannut Oiva Jukkola laukoi pallon verkkoon Teemu Jäntin sekä Jean Blancon esityöstä.

Toiselle jaksolle onnistui KuPS lisäämään pykälän lisää vauhtia ja vieraat hallitsivatkin jaksoa selvästi. Maalille vaihdettu Eetu Huuhtanen saikin huhkia maalinsa suulla oikein urakalla, sillä kuopiolaiset saivat nyt toimitettua palloa maalille huomattavasti avausjaksoa paremmin.

Vartin verran Huuhtanen pystyi maalinsa pitämään koskemattomana, mutta Santeri Haaralan laukaukselle ei hänkään voinut mitään. Omia hyökkäyksiään ei Ilves toisella jaksolla saanut rakennettua läheskään avausjakson tavoin, joten kotijoukkue joutui puolustamaan lähes koko jakson ajan.

Kolmisen minuuttia ennen loppua onnistui kuopiolaisten ranskalainen keskikenttäpelaaja Jordan Sebban vastahyökkäyksestä iskemään ottelun voittomaalin. Ilves sai vielä pienen loppukirin aikaiseksi, mutta kellosta loppuivat minuutit kesken eikä tasoitusta saatu tehtyä.

Lisää uutisia