AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 2.10.2021

Vasara tietää IFK Mariehamnin vahvuudet - "Todella vaarallinen vastahyökkäysjoukkue"

Vasara tietää IFK Mariehamnin vahvuudet - "Todella vaarallinen vastahyökkäysjoukkue"

Honka ja IFK Mariehamn ovat voittaneet toisensa vieraissa tällä kaudella. (Kuva: IFK Mariehamn)

FC Honka ja IFK Mariehamn kohtaavat lauantaina Tapiolan Urheilupuistossa vain vajaan kahden vuorokauden "varoajalla".

Haastajasarjan ohjelma varmistui vasta torstai-iltana, jota ennen joukkueissa ei tiedetty varmasti tulevan kierroksen vastustajaa.

– Totta kai se vaikuttaa jonkin verran valmistautumiseen, mutta sama se on molemmille joukkueille. IFK Mariehamn on valmentajanvaihdoksen jälkeen ollut suht selkeä joukkue pelaamisessaan, toki muutoksia voi aina tulla. Tiedämme hyvin heidän heikkoutensa ja vahvuutensa ja olemme valmiina lauantain otteluun, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara toteaa.

Honka on pelannut viime viikkoina hyvin vähämaalisia otteluita ja Vasara kaipaakin onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että IFK Mariehamnin vastahyökkäysten kanssa pitää olla varpaillaan.

– Meidän täytyy löytää selkeästi mille alueille haluamme palloa ja myös pitkien hyökkäyksiemme tulee johtaa useammin murtautumisiin. Nopeissa vastahyökkäyksissä olemme olleet ihan vaarallisia koko ajan, mutta meidän tulee saada toimintaamme selkeämmäksi myös pidemmissä hyökkäyksissä.

- Lauantaina korostuu erityisesti reagointimme pallonmenetyksiin ja virheisiin. IFK on todella vaarallinen vastahyökkäysjoukkue ja luonut paljon vaarallisia tilanteita ja maaleja sitä kautta, Vasara muistuttaa.

FC Honka - IFK Mariehamn Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 2.10. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia