AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 2.10.2021

Kallio tyytyväinen esitykseen, pettynyt tulokseen – ”Olisimme ansainneet vähintään pisteen”

Kallio tyytyväinen esitykseen, pettynyt tulokseen – ”Olisimme ansainneet vähintään pisteen”

Ilveksen taistelu ei riittänyt Kuopiossa. (Kuva: Juha Leskinen)

Ilves taisteli ansiokkaasti KuPS:n vieraana, mutta joutui tunnustamaan hurjavireiset isännät paremmakseen. Päävalmentaja Toni Kallio koki, että pelillisesti Ilves oli vallan hyvin mukana, mutta boksipelaaminen teki ratkaisevan eron.

– Peliesitykseen voi olla tyytyväinen, mutta se ei tietysti lämmitä mieltä, että lähdemme tyhjin käsin pois Kuopiosta, Kallio toteaa Ilveksen sivuilla.

– Olisimme mielestäni ansainneet vähintään pisteen tänään. Pienet asiat ratkaisivat voiton. Maalien edessä marginaalit pitäisi kääntää eduksi, niin hyökkäyksessä, kuin puolustuksessa. Erot tulivat viimeisistä syötöistä ja viimeistelystä, KuPS oli niissä parempi.

Harjoituksissa tehtiin ennen ottelua oikeita asioita. Valmentaja Joni Lehtosen kädenjälki näkyi suoraan myös hyökkäyspään erikoistilanteissa, ja Kallio antaa apurilleen kiitosta.

– Ensimmäinen maali oli juuri sellainen, joita tiesimme KuPS:n hakevan. Emme saaneet sitä silti puolustettua pois. Keskityksen antaneelle Popovitchille olisi pitänyt saada enemmän painetta. (Aniekpeno) Udoh ja Väyrynen ovat molemmat hyviä boksipelaajia, ja tässä on tulos.

– Onneksi saimme nopean tasoituksen. Joni toi viikolla hyvän idean, että kokeillaan lyhyttä kulmaa. Harjoittelimme sitä keskiviikkona ja torstaina. Treeneissä ei mennyt kovin hyvin, mutta tärkeintähän se onkin pelissä onnistua, Kallio virnistää.

Tämän lauantain tunteiden vuoristoradan jälkeen ei auta kuin kasata ajatukset kahden viikon päästä tulevaan HJK-kotipeliin.

– Aivan ensimmäisen puoliajan loppuun tuli ratkaiseva harmittava takaisku. Jouduimme sitten jahtaamaan peliä, ja loimme kyllä tarpeeksi paikkoja. Viimeisillä minuutilla ehdittiin jo nostaa kädet ylös valmiina tuuletukseen, oltiin niin lähellä tasoitusta, Kallio kertaa Sarrin ja Blancon loppuhetkien maalipaikkaa.

Lisää uutisia