vko.39 // 2.10.2021

KuPS otti tärkeän voiton Ilveksestä (KuPS-Ilves 2-1)

Felipe Aspegren piti entiset joukkuekaverinsa kurissa. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS aloitti Mestaruussarjan vahvasti ottamalla Ilveksestä tärkeän 2-1 (2-1)-voiton.

Tasaiseksi ja vähämaaliseksikin ennakoitu ottelu sai yllättävän räjähtävän alun, kun jo reilun kymmenen minuutin sisään pallo päätyi maaliin kahdesti.

Ilvestä aiemminkin rankaisseen Anton Popovitchin keskitys löysi Tim Väyrysen maalin edestä paraatipaikalta. Ulottuva Väyrynen puski pelivälineen sisään riman alta, ja Ilves-kassari Rasmus Leislahden lähes 500 minuuttia kestänyt nollaputki tuli päätökseensä.

Vain pari minuuttia myöhemmin Ilveksen laitalinkki Vigori Gbe hankki joukkueelleen kulmapotkun. Joona Veteli antoi sen lyhyenä ja seinäsyötön avulla Tuure Siira pelattiin vapaaksi toisesta aallosta. Tarkka sivallus taka-alakulmaan toi kissapedon saman tien tasoihin sangen komealla tavalla. Siiran edellisestä maalista Veikkausliigassa ehti vierähtää kolme ja puoli vuotta.

Kuopiolaisilla oli pari ohutta paikkaa hyödyntää tupsukorvien nukahdukset, mutta ruuti oli märkää. Eric Otengilla oli puolestaan mainio tilaisuus iskeä johtomaali toisessa päässä. Laituri harhautteli ja puikkelehti hienosti ex-ilvesläisten Felipe Aspegrenin ja Diogo Tomásin nenän edestä maalille, mutta veto karkasi muutaman millimetrin takatolpalta ohi.

KuPS ei siltikään päästänyt vihreäkeltaisia tasatilanteessa tauolle, kun kliininen Väyrynen iski jälleen. Väyrynen ajoi boksin sisään ja laukoi suoraan syötöstä leivoksen takayläkulmaan.

Aktiivisesti liikkunut Ilves piti hyvin pintansa vieraskentällä, joskaan erityisen vaarallisia hyökkäyspaikkoja ei meinannut avautua. Vastavuoroisesti keltamustat iskivät pallonriiston jälkeen nopeisiin vastahyökkäyksiin, joista oli avautua läpiajoja. Tatu Miettusen ja Tabi Mangan topparikaksikko kuitenkin kesti paineen alla.

Syöttövirheistä huolimatta Simo Valakarin miehistö näytti kuluttavan pelikellosta minuutteja melko kurinalaisesti, kunnes lisäajalla vierasjoukkueelle avautui vielä mainio tilaisuus tasoitukseen. Veteli vapautti Momodou Sarrin juoksuun linjan taakse. Nuori hyökkääjä jatkoi pallon Jean Blancolle, jolla oli hetken aikaa tyhjänä ammottava maali edessään. Keskitys osui ratkaisevalla hetkellä eteen liukuneen Tomásin jalkaan, ja Blancon veto karkasi yli kehikon.