AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.37 // 18.9.2021

"Helpottunut ja todella tyytyväinen" - Kallio otti ilon irti Ilveksen derbyvoitosta

"Helpottunut ja todella tyytyväinen" - Kallio otti ilon irti Ilveksen derbyvoitosta

Voitto maistui makealta "Köpille". (Kuva: Juha Tamminen)

Pirkanmaan derby FC Hakan ja Ilveksen välillä miteltiin lauantaina Tehtaan kentällä.

Tasainen vääntö näytti pitkään päättyvän ratkaisemattomana, kunnes Ilveksen topparijärkäle Tabi Manga teki todellisen tahtomaalin muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

– Olo on helpottunut ja todella tyytyväinen. Hieno voitto meille, vaikka ei missään nimessä tänään ollutkaan meidän paras tai aktiivisin esitys, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kuvailee tuntojaan päätösvihellyksen jälkeen.

– En osaa Hakaa kommentoida sen enempää, mutta kyllä ainakin meillä tuntui jaloissa sekä alustan vaihtuminen että otteluruuhka. Peli oli vähän nihkeää, mutta annettakoon se anteeksi, kun kolme pistettä tulee mukaan.

Johtajuutta ja varmuutta kentälle tuova Tabi Manga on osoittautunut sangen käyttökelpoiseksi kaveriksi tietysti oman maalin varjelussa, mutta nyt myös hyökkäyspäässä.

– Yksi pääpointeista otteluun lähdettäessä oli erikoistilanteet. Puolustimme ne vähäiset hyvin, mitä annoimme Hakalle. Vihoviimein saimme itse luotua painetta boksiin ja hyödynnettyä paikan. Tuomas [Ollila] antoi hyvän keskityksen ja Tabi hoiti sisään.

Keltavihreät liput heiluivat sankoin joukoin ja Ilves-laulut raikasivat, vaikka kyse olikin vieraspelistä.

– Tuolla sitä kuuluu rummutusta vieläkin. Iso respect kannattajille, saimme varmasti siitä voimaa vielä viimeisille minuuteille, Kallio kiittelee.

Lisää uutisia