vko.37 // 18.9.2021

Ilves vei Pirkanmaan herruuden (FC Haka - Ilves 0-1)

Kuva: Jussi Rämä

Pirkanmaan herruus oli lauantaina pelissä, kun Ilves saapui Tehtaankentälle vieraaksi.

Ottelussa oli derbyn tuoman latauksen lisäksi kovasti panosta, sillä molemmat joukkueet taistelivat tärkeistä pisteistä. Hakalla tavoitteena oli palata voittokantaan ja Ilves haki pisteitä ylempään loppusarjaan päästäkseen.

Alusta asti vääntö oli tasaista, mutta molemmat joukkueet tekivät oikeanaikaisia katkoja. Pallo pyöri hieman enemmän Hakalla, joka rakensi hyökkäyksiä rauhallisesti alhaalta asti puolustajien De Lucasin ja Fribergin toimesta taikka Hilanderin kautta. Ilves taasen sortui pitkiin syöttöihin, jotka menivät useasti sivurajan yli.

Sekä Mika Hilander että Rasmus Leislahti maaleillaan eivät joutuneet suurempiin torjuntatöihin, ja tauolle lähdettiin 0-0 tasalukemissa.

Toiselle puoliajalle mentäessä molemmat joukkueet tulivat vielä pirteämmällä otteella peliin mukaan. Noin 58.minuutin aikoihin Ilves sai pelin otetta hetkeksi itselleen, ja Jean Blanco oli lähellä viedä vieraat johtoon, mutta ei kuitenkaan saanut Sylvanus Nimelyn syöttöä ohjattua maaliin.

Haka sai hienon mahdollisuuden johtoon menemiseen, kun Maximus Tainion läpisyöttö tavoitti Logan Rogersonin, joka oli päässyt irti Ilveksen puolustajista. Erinomaisesti ajoitetun juoksun jälkeen Rogersonin laukaus jäi kuitenkin liian heppoisaksi, ja Leislahdelle ei jäänyt ongelmia pitää maalia koskemattomana. Hyökkäys toi kuitenkin selvästi lisää intoa koskilaisten peliin.

Lopulta Ilves katkaisi kuitenkin Hakan innon Tuomas Ollilan keskityksestä maalin iskenyt Tabi Manga 0-1-osumallaan. Sekavassa tilanteessa koskilaiset eivät saaneet palloa purettua, ja onnea oli tamperelaisilla myötä. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi ja pisteet matkasivat Tampereelle.