AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.37 // 15.9.2021

​HJK avaa Konferenssiliigan lohkovaiheen – vastustaja LASK uudessa komennossa

​HJK avaa Konferenssiliigan lohkovaiheen – vastustaja LASK uudessa komennossa

Kuva: Mira Lönnqvist

Historian havinaa uhkuva UEFA Europa Conference Leaguen kautta aikain ensimmäinen lohkovaihe alkaa Helsingissä mielenkiintoisella ottelulla, kun HJK saa vieraita Itävallasta.'

Linzer Athletik-Sport-Klub, joka nykyisin tunnetaan nimellä LASK, on vuonna 1908 perustettu jalkapalloseura Linzistä. LASK arvottiin HJK:n kanssa samaan lohkoon ykköskorista.

Kauden 2021/22 Bundesliiga on linziläisiltä alkanut takkuillen. LASK on 12 joukkueen liigassa toiseksi viimeisenä. Seitsemän pelatun kierroksen jälkeen saaliina on yksi voitto ja kolme tasapeliä, jotka kaikki lukemin 1-1. Seurassa on viime vuosina ollut kosolti turbulenssia valmennusosastolla. Vuoden 2010 aikana joukkueella oli kolme, ja yksistään vuoden 2015 aikana peräti viisi eri valmentajaa, eikä tänäkään vuonna selvitty ilman potkuja.

Viime sunnuntaina Rapid Wienille kärsitty tappio oli viimeinen niitti seurajohdolle, joka vapautti vuodesta 2020 joukkuetta luotsanneen Dominik Thalhammerin tehtävistään. Uudeksi päävalmentajaksi valittiin Thalhammerin apuvalmentajana toiminut Andreas Wieland.

HJK-LASK Bolt Arenalla torstaina kello 19.45. Pääsyliput otteluun täältä.

Lisää uutisia