AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 15.9.2021

HJK hakee menestystä Konferenssiliigasta – ”Haluamme lähteä kilpailemaan”

HJK hakee menestystä Konferenssiliigasta – ”Haluamme lähteä kilpailemaan”

Toni Koskela hamuaa voittoa kotikentältä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK avaa Konferenssiliigan lohkovaiheen torstaina, kun se isännöi itävaltalaista LASK Linziä. HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan pelkkä selviytyminen lohkovaiheeseen ei joukkueelle riitä.

HJK on selvittänyt kesän urakoinnin mallikkaasti, kun se on pelannut läpi kesän rinnatusten Veikkausliigaa ja europelejä. HJK pitää Veikkausliigassa kärkipaikkaa ja onnistui raivaamaan tiensä Konferenssiliigaan.

- Olemme kaksi kuukautta pelanneet sekä europelejä että Veikkausliigaa, ja aika hyvin olemme pystyneet fokusoitumaan seuraavaan peliin. On tietenkin ollut hetkiä, että olisimme voineet pelata paremmin, mutta esitykset ovat olleet riittävän hyviä, että olemme saaneet kolme pistettä. Olemme olleet tosi ammattimaisia ja skarppeja siinä, että olemme pystyneet pitämään keskittymisen siinä pelissä, joka on käsillä. Tässä pitää seuraavat viikot ja kuukaudet tehdä sitä samaa juttua, Koskela kertoi Suplan Week of Football –podcastissa.

Vaikka kausi on ollut HJK:lle jo pitkä, niin Koskelan mukaan joukkueen jalka ei paina.

- Näissä peleissä ei tarvitse ketään erikseen motivoida. Jokainen pelaaja haluaa kentälle ja jokainen on varmasti intoa täynnä ja valmiina lyömään kaiken peliin, kun torstaina ruvetaan pelaamaan.

HJK:n torstaisen vastustajan kausi Itävallan liigassa on alkanut kehnosti. Joukkue on voittanut seitsemästä pelistään vain yhden ja on sarjassa toiseksi viimeisenä. Joukkue vaihtoi viikonlopun kierroksen jälkeen myös päävalmentajaa, kun Dominik Thalhammer sai väistyä ja apuvalmentajana toiminut Andreas Wieland otti ohjat käsiinsä. Koskela lähtee lohkovaiheen avaukseen luottavaisena.

- Olemme kotikentällämme. Fenerbahce-ottelun alku oli meille vaikea ja olimme siinä nopeasti kahdella maalilla tappiolla, mutta muuten olemme pystyneet kotona tekemään peleistä meidän näköisemme ja minkälaisen haluamme. Olemme pystyneet pelaamaan omien vahvuuksiemme kautta europeleissä, ja niiden samojen vahvuuksien kautta pyrimme pelaamaan myös jatkossa.

Lohkossa pelaavat lisäksi israelilainen Maccabi Tel Aviv sekä armenialainen Alashkert. Maccabi ja Alashkert aloittivat urakkansa jo tiistaina ja Maccabi voitti ottelun selvästi 4-1.

- Haluamme lähteä kilpailemaan mukaan emmekä ole vain tyytyväisiä, että pääsemme osallistumaan. Siitä lähdetään, että himassa otetaan kolme pinnaa ja jatketaan matkaa kohti seuraavaa peliä, Koskela painotti.

HJK-LASK torstaina 16.9. Bolt Arenalla kello 19.45 alkaen.

Lisää uutisia