AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 26.8.2021

HIFK:n Uusitalo nauttii paluusta tositoimiin

HIFK:n Uusitalo nauttii paluusta tositoimiin

Markus Uusitalo katsoo innoissaan tulevia pelejä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK palasi viime viikonloppuna lähes kuukauden pelitauolta. Markus Uusitalo myöntää joukkueen otteissa olleen hieman tauon tuomaa ruostetta ja odottaa hyvillä tunnelmin tulevia pelejä.

HIFK oli koronatoimenpiteiden takia sivussa tositoimista lähes kuukauden päivät. Paluu kentille sujui vaikeissa merkeissä, kun se hävisi sunnuntaina kotikentällään KuPS:lle 1-5. Uusitalon mukaan pelitauko näkyi kentällä.

- Kyllä sen huomasi viime matsissa, ettei meillä ollut pelirytmiä. Emme olleet pelanneet kuukauteen ja siihen noin 15 päivän karanteenit, niin kyllähän se tekemiseen vaikuttaa. Saimme kuitenkin treenattua ihan ok, mutta kyllä se pelaamattomuus näkyi, Uusitalo kertoo.

Koronakaranteeni ei ole missään tilanteessa mieluisa – saatikka keskellä kautta. Pandemian keskellä karanteeneistakin on ikävä kyllä tullut jo arkipäivää.

- On se nyt erilaista kuin viime vuonna, jolloin kaikki tapahtui niin nopeasti. Nyt se tuntuu jo lähes normaalilta, kun näitä on milloin kelläkin. Eihän se tietenkään mikään kiva kokemus ole, mutta kyllä sen ymmärtää turvallisuussyistä.

HIFK:lla on edessä tiukat viikot, kun se pelaa siirrettyjä otteluita. Tiukka tuleva pelitahti ei kuitenkaan Uusitaloa haittaa.

- Kaikki olivat odottaneet pitkään päästä pelaamaan ja intoa oli kaikilla, ettei se siitä jäänyt kiinni viime pelissä. Nyt pelejä alkaa tulla tiuhempaan tahtiin, ja on mielestäni kiva, että tulee tällainen pieni ottelusuma.

HIFK on seuraavan kerran tositoimissa lauantaina kohdatessaan vieraskentällä FC Hongan. Ottelu alkaa 13.00.

Lisää uutisia