AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.34 // 27.8.2021

Markus Uusitalo käyttänyt näyttöpaikkansa – ”Olen ollut tosi tyytyväinen”

Markus Uusitalo käyttänyt näyttöpaikkansa – ”Olen ollut tosi tyytyväinen”

Markus Uusitalo on nauttinut vastuusta. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Markus Uusitalo debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2016, mutta vasta tällä kaudella hän on noussut joukkueensa ykkösvahdiksi Veikkausliigassa. Uusitalo on käyttänyt vastuunsa ja ollut kauteen tyytyväinen.

24-vuotias Uusitalo sai HJK:ssa vuosina 2016-19 25 Veikkausliigaottelua tililleen ja viime kaudella Hongassa kertyi kuusi peliä. Tällä kaudella Uusitalo on kantanut päävastuun HIFK:n maalilla torjuen kymmenessä ottelussa. Vastuu on maistunut nuorukaiselle.

- Olen ollut tosi tyytyväinen. Viimeistä matsia lukuun ottamatta kausi on ollut mielestäni hyvä. On ihan eri fiilis pelata, kun tulee vastuuta ja pelirytmi pysyy päällä koko ajan, iloitsee Uusitalo.

HIFK on ollut yksi tämän kauden yllättäjistä. Vaikean talven jälkeen HIFK:sta on hitsautunut kauden aikana tiivis ryhmä, joka puhaltaa yhteen hiileen.

- Meillä on joukkueessa hyvä meininki ja valmentaja on tehnyt tosi hyvää duunia joukkueen kanssa. Seuralla ei ollut vielä talvella helpoin tilanne. Kun minä tulin talvella mukaan, niin yli puolet harjoituksissa olleista pelaajista oli try-out -pelaajia. Siihen nähden meillä on ollut tosi hyvä kausi. Valmentaja on saanut joukkueen hyvin toimimaan ja pelaamaan vahvuuksillaan, Hongasta lainalla oleva Uusitalo kertoo.

HIFK on tällä hetkellä seitsemäntenä pisteen päässä kuudetta sijaa pitävästä FC Hongasta. Helsinkiläisillä on tosin kolme ottelua vähemmän pelattuna ja joukkueet kohtaavat toisensa lauantaina.

- Joukkueena olemme puhuneet, että tavoitteena on yläloppusarja. Nyt meillä on sitä ajatellen tärkeä matsi edessä, varsinkin kun pelaamme Honkaa vastaan. Meillä on isoja pelejä tiedossa, mutta meillä on kolme peliä vähemmän pelattuna ja olemme vain pisteen päässä, joten meillä on hyvä tilanne. Jos jatkamme samalla tavalla kuin aikaisemmin, niin kyllä meidän kuuden joukkoon pitäisi selvitä, Uusitalo miettii.

HIFK:n kausi jatkuu lauantaina, kun se kohtaa vieraskentällä FC Hongan. Ottelu alkaa kello 13.00.

Lisää uutisia