vko.32 // 12.8.2021

KuPS nousi upeasti voittoon FC Astanasta edeten jatkoon

KuPS pääsi juhlimaan hienoa voittoa FC Astanasta. (Kuva: Mira Lönnqvist)

KuPS esitteli todellista taistelutahtoa Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen ottelussa FC Astanaa vastaan. KuPS nousi tappioasemasta 4-3 (0-2)-voittoon ja eteni viimeiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 5-4.

Ottelu sai KuPS:n kannalta huonoimman mahdollisen alun, kun jo neljännellä minuutilla Tigran Barseghyan pääsi takatolpalta siirtämään kotijoukkueen johtoon. Ensimmäisen puoliajan lopulla Abat Ambietov puski Astanan kahden maalin taukojohtoon.

KuPS tuli toiselle puoliajalle vahvasti. Vaihdosta kentälle tullut Lucas Rangel kavensi maalin edestä 53. minuutilla. Astanalta tuli kuitenkin kylmää vettä niskaan viisi minuuttia myöhemmin Barseghyanin kaukolaukauksen painuessa verkon perukoille.

KuPS ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käänsi pelin itselleen. Kolme minuuttia Astanan maalista Rangel puski illan toisen maalinsa ja 74. minuutilla hän täydensi hattutempun puskemalla kuopiolaiset tasoihin. Kolme minuuttia siitä ja KuPS:n tehojakso huipentui Janis Ikaunieksin maaliin.

KuPS:n puolustus kesti loppuun saakka ja näin KuPS pääsi tuulettamaan upeaa jatkopaikkaa. Seuraavalla karsintakierroksella vastaan asettuu Saksan Bundesliigajoukkue Union Berlin. Tuon otteluparin voittaja etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.