AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 12.8.2021

"Meidän on pelattava rohkeasti" - KuPS tiukan paikan edessä Kazakstanissa torstaina

"Meidän on pelattava rohkeasti" - KuPS tiukan paikan edessä Kazakstanissa torstaina

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura on matkustanut Kazakstanin pääkaupunkiin Nur-Sultaniin UEFA Europa Conference Leaguen 3. karsintakierroksen ratkaisuotteluun FC Astanaa vastaan.

Ensimmäisen osaottelun päätyttyä Helsingissä tasan 1-1 sävelet ratkaisuosaan ovat selvät – voittaja etenee viimeiselle karsintakierrokselle saksalaista 1. FC Union Berliniä vastaan.

Sekä sunnuntaina FC Lahtea että viikko sitten FC Astanaa vastaan KuPS ei onnistunut riittävän tehokkaasti omissa maalipaikoissaan. Torstaina Astana Arenalla keltapaidoilla ei ole varaa tuhlailla paikkoja, mikäli se mielii otteluparista jatkoon.

Keltamustan päävalmentaja Simo Valakari kertaa viikon takaista ensimmäistä osaottelua ja peilaa sitä ratkaisevaan kamppailuun Nur-Sultanissa:

- Helsingissä ottelu oli todella tasainen. Molemmat joukkueet hieman tunnustelivat toisiaan ottelun alussa. Kontrolloimme ottelua, teimme maalin ja olisimme voineet tehdä useammankin. Uskon, että Kazakstanissa on luvassa myös hyvin tasainen ottelu, joka ratkeaa pieniin asioihin. Hyvän tuloksen saaminen vaatii meiltä huippuottelun ja sellaisen me olemme valmiina pelaamaan, Valakari luotaa.

Viime ottelun dramaattinen päätös ei ole jäänyt kummittelemaan joukkueen mieliin. Valakarin mukaan joukkueen lähtökohtia myös helpottaa se, että KuPS onnistui itse kampeamaan edellisellä kierroksella FC Vorskla Poltavaa vastaan kahdesti lisäajalla tasoihin.

- Me olemme saaneet energiaa ottelun loppujen tasoituksista aiemmin ja nyt se etu on vastustajalla. Tiedämme kuitenkin, mitä vastassamme on ja mitä onnistuminen meiltä vaatii. Meidän on pelattava rohkeasti ja oltava tehokkaita maalipaikoissamme. Puolustuspelaaminen on ollut kulmakivenämme pitkään ja siinä meidän on onnistuttava jälleen koko joukkueena, Valakari miettii.

FC Astana on skalpeerannut kotikentällään viime vuosina isojakin päänahkoja, kun muun muassa Manchester United kävi häviämässä Astana Arenalla Eurooppa Liigassa. Päävalmentaja tiedostaa joukkoineen, että haaste on iso, mutta kumartelemaan KuPS ei vieraskentälläkään lähde.

- Olemme realisteja ja tiedämme, että isoja joukkueita on käynyt täällä häviämässä. Astana on todella vahva kotijoukkue, mutta me emme pelkää. Luotamme omaan pelaamiseemme ja siihen, että se tuo meille hyvän lopputuloksen, Valakari päättää.

Mikäli toinen osaottelu on 90 peliminuutin jälkeen tasatilanteessa, edetään 2×15 minuutin mittaiseen jatko-otteluun. Mikäli tilanne on tasan myös jatko-ottelun jälkeen, ratkaisu haetaan rangaistuspotkukilpailusta.

Ottelu torstaina alkaa kello 16.00 Suomen aikaa. VeikkausTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia