AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.25 // 27.6.2021

FC Hongan Rale odottaa jo europelejä – ”Hyviä näyttöpaikkoja”

FC Hongan Rale odottaa jo europelejä – ”Hyviä näyttöpaikkoja”

Honka pääsee tällä kaudella pelaamaan taas europelejä. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka nähdään jälleen tällä kaudella eurokentillä, kun se pelaa Konferenssiliigan karsinnoissa. Hongan Matias Rale pitää europelejä hyvänä mahdollisuutena sekä joukkueelle että henkilökohtaisesti.

Hongalle arvottiin vastaan färsaarelainen Runavik. Ensimmäinen osaottelu pelataan 8.7., mutta Ralen mukaan katseita ei ole vielä sinne suuntaan käännetty.

- Ne ovat tietenkin makeita pelejä, muttemme ole niistä vielä juurikaan puhuneet. Arpaonni oli ainakin hyvä, miettii Rale.

Ralen pitää europelejä hyvinä mahdollisuuksina sekä joukkueelle että pelaajille.

- Jos eurokentillä pelaa hyvin, niin sieltä saa itseluottamusta myös Veikkausliigaan. Jos kansainvälisissä peleissä pärjää, niin pärjää Suomessakin. Yksilöllisestikin ne ovat hyviä näyttöpaikkoja, jotka voivat avata ovia vaikka minne, muistuttaa 20-vuotias peluri.

Europelit tulevat keskelle Veikkausliigaa, mutta Rale ei ole ottelutahdista huolissaan.

- En ole siitä huolissani. Hoidamme palautumiset hyvin ja meillä on fysiikka hyvässä kunnossa. Valmennusryhmä kyllä pitää huolen, että pysymme kunnossa.

FC Hongan seuraava ottelu Veikkausliigassa on keskiviikkona, kun se kohtaa vieraskentällä FC Hakan. Hongan ja Runavikin välinen ensimmäinen osaottelu on 8.7. ja toinen 15.7.

Lisää uutisia