vko.23 // 12.6.2021

Tragedia varjosti Huuhkajien voittoa – Tanska kaatui 1-0

Joel Pohjanpalo puski Huuhkajat voittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien kauan odotettu debyytti arvokisoissa sai ensimmäisen puoliajan lopussa traagisen käänteen, kun Tanskan keskikenttäpelaaja Christian Eriksen lyyhistyi kentän pintaan. Vakavalta näyttänyt tilanne päättyi kuitenkin onnellisesti, kun Eriksen saatiin elvytettyä ja hänen tilansa on vakaa. Sen jälkeen ottelua jatkettiin ja se päättyi lopulta Suomen voittoon 1-0 (0-0)

Tanska tuli otteluun odotetun kovaa ja hallitsi pelitapahtumia luoden useita maalipaikkoja Suomen maalille. Lukas Hradeckyn johdolla Suomen puolustus kuitenkin kesti.

Ottelun 43. minuutilla Eriksen tuupertui tajuttomana maahan. Lääkintähenkilökunta riensi nopeasti paikalle elvyttämään Tanskan tähtipelaajaa. Erikseniä elvytettiin kentällä pitkän tovin ennen kuin hänet vietiin kentältä pois ja hieman myöhemmin tulivat ilouutiset, että hän oli päässyt sairaalahoitoon ja hänen tilansa oli vakaa.

Eriksenin tilanteen stabilisoitua joukkueet päättivät yhteistuumin Eriksenin kannustamana jatkaa peliä. Peliä jatkettiin Eriksenin tilanteen ajankohdasta, jonka jälkeen oli viiden minuutin tauko ennen toista puoliaikaa.

Toisella puoliajalla pelin juoni jatkui pitkälti samanlaisena, kunnes sinivalkoinen salama iski tunnin kohdalla. Suomi sai hyvin rakenneltua hyökkäyksen ja Jere Uronen pääsi nostamaan pallon rangaistusalueelle. Joel Pohjanpalo oli paikalla ja puski lähietäisyydeltä voimalla pallon ohi Kasper Schmeichelin.

Maalin jälkeen Tanska painoi vahvasti päälle ja erotuomari Anthony Taylor vihelsi pallon 74. minuutin kohdalla rankkaripilkulle, kun hän katsoi Paulus Arajuuren rikkoneen Tanskan Yussuf Poulsenia. Lukas Hradecky kuitenkin nappasi Pierre-Emile Höjbjergin rankkarin syliinsä.

Tanska painoi hirmuisesti hakien tasoitusta, mutta Suomen puolustus kesti ja näin Suomelle kirjattiin avausvoitto.

Suomen pelit jatkuvat keskiviikkona, kun Pietarissa vastaan asettuu Venäjä. Ottelu alkaa kello 16.00.