AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.19 // 14.5.2021

Aleksi Paananen nähnyt Veikkausliigan kehityksen – ”Tämä on edelleen aliarvostettu sarja”

Aleksi Paananen nähnyt Veikkausliigan kehityksen – ”Tämä on edelleen aliarvostettu sarja”

Aleksi Paananen on nähnyt Interin kehityksen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin Aleksi Paananen oli kauteen lähdettäessä pelimäärässä mitaten Veikkausliigan kokenein pelaaja. Yli vuosikymmenen kokemuksella Paananen on nähnyt sarjan kehityksen vuosien varrella.

Paanasella on jo vuosikymmenen kokemus Veikkausliigasta. Hän debytoi maan pääsarjassa huhtikuussa 2010 Kuopion Palloseuran paidassa. Hänen mukaansa sekä pelaajat että seurat ovat ottaneet vuosien aikana askeleita eteenpäin.

– Urheilullisesti on menty todella paljon eteenpäin. Organisaatiot ovat parempia ja valmennusryhmät ovat parempia. Kaikki on taustojen suhteen parempaa, mikä tekee sen, että myös pelaajat ovat parempia. Erot pelaajien välillä ovat aika pienet. Veikkausliiga on tasoittunut todella paljon. Vain HJK pystyy tekemään materiaalinsa avulla pikkuisen eroa. Kaikki onnistuminen ja menestyminen on todella pienestä kiinni, kun erot ovat niin pienet, Paananen kertoo Interin sivuilla.

Siilinjärveltä lähtöisin oleva Paananen toivoo, että arvostus sarjaa kohtaan nousisi tulevaisuudessa. Hänen mukaansa liigassa pelaaminen vaatii valtavan työn ja enää pelkästään luonnonlahjakkuudella ei pysty näitä pelejä pelaamaan.

– Tämä on edelleen aliarvostettu sarja. Ihmiset eivät tajua, miten ammattimaisia me olemme. Kymmenen vuotta taaksepäin kritiikki sitä kohtaan saattoi olla ihan oikein, mutta tällä hetkellä se on kohtuutonta.

Paananen myöntää, ettei Veikkausliiga ole vielä vaikkapa lähinaapureiden tasolla, mutta ero pienenee jatkuvasti.

– Emme voi ikinä kamppailla isojen maiden kanssa, koska täällä ei ole niin paljon pelaajamassaa tai rahaa. Eroa on otettu siitä huolimatta kiinni. Sitä vertailua kannattaa tehdä lähinnä Ruotsin ja Tanskan kaltaisiin maihin. Siinä menee aikaa, että ihmiset ymmärtävät, kuinka paljon täällä taustalla tehdään duunia. Toivottavasti siihen asennemuutokseen ei mene taas kymmentä vuotta, Paananen toteaa.

Lisää uutisia