AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.19 // 13.5.2021

FC Interin Paanasta ei jalka vielä paina – ”Olen urani parhaassa kunnossa”

FC Interin Paanasta ei jalka vielä paina – ”Olen urani parhaassa kunnossa”

Aleksi Paananen on Veikkausliigan kokenein pelaaja. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin Aleksi Paanasesta on tullut kuin varkain Veikkausliigan kokenein pelaaja. Hän nousi tällä kaudella mukana olevista aktiivipelaajista tilastoykköseksi, kun puhutaan pelatuista liigaotteluista. Tilastosta tekee todella kunnioittavan se, että keskikenttäpelaajalla on ikää vasta 28 vuotta.

Enää Paanaselle tämä detalji ei särähdä korvaan.

– Olen saanut kuulla siitä jo muutaman kerran, niin ei se silleen. Se vain kertoo, että olen tarpeeksi hyvä ja pysynyt kunnossa. Ei se herätä oikeastaan muita tunteita, Paananen vakuuttaa.

Paanasella on tilillään 272 ottelu Veikkausliigassa, mutta vielä se ei kropassa paina.

– Ei kyllä. Olen urani parhaassa kunnossa, pelinrakentaja naurahtaa.

Paanasen seurahistoriasta ei löydy lyhyitä vuoden sopimuksia, vaan hän on viihtynyt jokaisessa seurassa aina useamman vuoden. Paananen aloitti liigauransa KuPS:ssa, jossa vierähti yhteensä viisi kautta. Sen jälkeen Lahdessa meni neljä vuotta ennen kuin hän suuntasi Interiin. Nyt hänellä on menossa kolmas kausi Interissä.

– Osittain se kertoo, että olen myös onnistunut siellä mihin olen mennyt. Seura on halunnut pitää minut. Heillä on ollut halukkuutta jatkaa yhteistyötä, minkä myötä minulta puuttuu ne yhden tai kahden kauden sopimukset, Paananen muistuttaa.

– Koen uuteen seuraan siirtymisen aina uutena projektina ja tällaisten projektien toteuttamiseen esimerkiksi yksi kausi on aivan liian lyhyt aika saattaa prosessi päätökseen.

– Saan itsestäni parhaan irti, kun viihdyn ympäristössä ja olen päässyt siihen sisään. Se on varmaan se isoin syy, miksi en halua pätkäsopimuksia. Niiden aikana ei pysty maksimoimaan omaa suoritusta pelitapojen ja ympäristöjen muuttuessa. Prosessi ottaa oman aikansa, Paananen tietää.

Paananen siirtyi Interin alun perin kaksivuotisella sopimuksella ja allekirjoitti syksyllä vuoden jatkon.

– Nyt syksyllä sain miettiä, mitä haluan. Kahdessa kaudessa kaksi hopeaa plakkarissa, joten oli luontevaa jatkaa ja yrittää saattaa projekti päätökseen. Tämä tarkoittaa sen hopean kirkastamista. Oli aika helppo päätös jatkaa, kun tiesi, että valmentaja ja taustat jatkavat sekä fasiliteetit pysyvät korkeatasoisina, Paananen kertoo.

Lisää uutisia