AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 10.4.2021

Ilves kohtaa kakkosjoukkueensa lauantaina - "Hyvä pelata nyt omia vastaan"

Ilves kohtaa kakkosjoukkueensa lauantaina - "Hyvä pelata nyt omia vastaan"

Ilves ja Ilves/2 kohtaavat lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves jatkaa Veikkausliigaan valmistautumistaan kohtaamalla oman kakkosjoukkueensa lauantaina Kaupissa.

Hiukan mollivoittoisesti viime aikoina pelannut Ilves pyrkii samaan pelinsä loksahtamaan kohdilleen lauantain ottelussa. Vaisuihin tuloksiin ovat osasyynä olleet useiden pelaajien puuttuminen vahvuudesta loukkaantumisten sekä maajoukkueleirien myötä.

Maajoukkuepelaajat palasivat jo viime viikolla takaisin vahvuuteen ja sairastuvalla olleita pelaajia palailee koko ajan myös takaisin. Toki tällä viikolla on puolestaan pari pelaajaa joutunut jättämään harjoitukset kesken vammojen takia. Heidän tilannettaan tarkkaillaan ja pelikunnosta päätetään vasta myöhemmin. Päävalmentaja Jarkko Wiss on kuitenkin tyytyväinen viikon tähänastiseen antiin.

- Ihan hyvin on tämä viikko mennyt. Hyvä terävyys ollut tekemisessä läpi viikon. Olemme saaneet vähän pelaajia takaisin treenivahvuuteen, mutta toki nämä tilanteet näköjään elävät päivittäin, naurahtaa Wiss.

Tähän väliin on sopivaa saada vastustajaksi oman seuran joukkue, joka kenties pelaa kuten odotettua.

- On hyvä pelata nyt omia vastaan, saadaan tavallaan sitä mitä tilataankin ja halutaan. Tiedetään miten vastustaja pelaa ja pystymme antamaan tärkeitä peliminuutteja kaikille kunnossa oleville pelaajille. Osa tarvitsee minuutteja selkeästi enemmän ja osan taas ei tarvitse olla nyt niin kovilla, jolloin pystymme ensi viikolla harjoittelemaankin paremmin heti alkuviikosta. Lisäksi on hyvä antaa kakkosjoukkueelle yksi, ainakin toivottavasti, todella kova peli, jatkoi Wiss.

Harjoitusottelussa nimenomaan harjoitellaan joitain tiettyjä pelin osa-alueita. Niin myös lauantain ottelussa, jossa Ilves pyrkii parantamaan varsinkin pelin rakenteluaan.

- Ihan selkeästi pyrimme pelissä toimittamaan palloa tietylle alueelle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Pyrimme helpottamaan meidän avaustamme sekä rakentelua. Puolustamisessa haetaan lisäksi selkeästi kaksivaiheisuutta, avasi päävalmentaja pelin painopisteitä.

Ilves - Ilves/2 Kaupissa lauantaina 10.4. kello 14.30. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Aamulehden verkkosivuilla.

Lisää uutisia