AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2021

Loa Loalle Ilves-debyytti lauantaina - yksi testimies Tampereella ja lisää ehkä tuloillaan

Loa Loalle Ilves-debyytti lauantaina - yksi testimies Tampereella ja lisää ehkä tuloillaan

Felipe Aspegren on taas pelikunnossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen pelaajatilanne elää vielä Veikkausliigakauden alla ja ovet käyvät luultavasti vielä kumpaankin suuntaan.

Lauantaina harjoitusottelussa Ilves/2:sta vastaan nähdään ainakin yksi uusi kasvo Ilveksen riveissä, kun kamerunilainen Patrick Loa Loa pääsee pelaamaan. 21-vuotias hyökkääjä on alkuvuoden pelannut Tunisiassa Ben Gardanen joukkueessa.

- Patrick oli torstaina ensimmäistä kertaa joukkueen mukana. Hyvän kuvan heti jätti itsestään, pallokosketus varsinkin näytti hyvältä. Vielä kun muistaa, että hän tulee liigasta, jossa jalkapallo on tyystin erilaista kuin täällä. Tunisian liiga on niin fyysistä painia, että uskon hänen täällä pystyvän pitämään palloa ahtaissakin paikoissa ja jakelemaan helppoja syöttöjä. Hän on kovan koulun käynyt, toivottavasti pääsee meillä hyvin mukaan, analysoi Ilves-luotsi Jarkko Wiss uusinta testimiestä.

Sairastuvan ovet ovat Ilveksellä käyneet ahkerasti, tosin molempiin suuntiin. Pikku kolhuja on tällä viikolla jo pari sattunut, mutta onneksi myös tervehtyneitä pelaajia palaa kokoonpanoon.

- Ainakin Aspegren ja Rönnberg saadaan mukaan. Jos nyt tänään kolhun saanut pelaaja jää sivuun, niin saamme jalkeille 18 pelaajaa ja kaksi maalivahtia, kertoo Wiss sairastupalaisten tilanteesta.

Ilveksellä on ollut melkoisen laaja pelaajarinki, mistä toki on loukkaantumisten vuoksi ollut paljon hyötyäkin, mutta kauden lähentyessä on ryhmää tarkoitus hiukan tiivistää.

- Ryhmää on tietoisesti alettu hiukan tiivistämään ja minun ikävä tehtäväni on ollut käydä muutaman pelaajan kanssa keskustelu. Heille ei ole kovinkaan paljoa peliaikaa meillä tulossa, joten sitä ehkä kannattaisi hakea jostain muualta. Heille olisi niin pieni rooli luvassa, ja toisaalta meille on uusi kierto nuoriso-osastoa tulossa, joita on tarkoitus alkaa jossain vaiheessa ajaa sisään, Wiss kertoo.

Ilveksellä on vielä verkot vesillä pelaajamarkkinoilla.

- Lähtevien pelaajien kohdalla meillä on myös hiukan enemmän rahaa käytettävissä hankintoihin. Nyt täällä on yksi testipelaaja jo mukana ja parin kanssa vielä neuvotellaan kovasti. Pari viikkoa aikaa sarjan alkuun eli mielenkiintoisia aikoja tässä eletään.

Ilves - Ilves/2 Kaupissa lauantaina 10.4. kello 14.30. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Aamulehden verkkosivuilla.

Lisää uutisia