AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 3.4.2021

"Tunnetta ei tule puuttumaan" - PK-35 valmis haastamaan Hongan cupin puolivälierässä

"Tunnetta ei tule puuttumaan" - PK-35 valmis haastamaan Hongan cupin puolivälierässä

Honka saa haasteen PK-35:ltä cupin puolivälierässä. (Kuva: Juha Tamminen)

PK-35 on ainoana Ykkösen joukkueena vielä taistelemassa Suomen Cupista ja kohtaa lauantaina puolivälierässä FC Hongan.

PK-35 pelasi viime lauantaina harjoitusottelun Ilvestä vastaan Tampereella. Tuo ottelu päättyi PK:n selvään 4–1-voittoon siipirikkoista Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Päävalmentaja Kim Raimi näki paljon hyvää tuossa ottelussa.

- Ilvestä vastaan meidän pelaamisessamme oli paljon hyviä elementtejä pallollisen pelin suhteen. Kentän täyttäminen oli hyvällä tasolla ja sitä kautta tukipelaaminen pallon läheisyydessä sekä pallonmenetysten jälkeinen toiminta oli hyvää. Neljä maalia on aina hieno suoritus, etenkin, kun maaleissa tapahtui asioita, mitä haluamme meidän hyökkääviltä pelaajilta nähdä.

- Ehkä hieman turhaan avausjaksolla annoimme Ilvekselle muutaman maalipaikan hieman löyhällä pelaamisella. Mutta sellaista välillä sattuu, enkä ole huolissani siitä.

FC Honka ja PK-35 ovat kohdanneet tämän kauden aikana jo kertaalleen. Vajaa kuukausi sitten Esport Arenalla pelattu harjoitusottelu päättyi 1–1-tasapeliin Hongan Rui Modeston sekä PK:n Daniel Rantasen onnistuessa maalinteossa. Tuolla ottelussa ei Raimin mukaan suurempaa merkitystä ole tähän cupin otteluun lähdettäessä.

- Näimme tuossa ottelussa yksilötasolla muun muassa meidän pelaajien kapasiteettia kovaa eteenpäin puolustavaa joukkuetta vastaan. Siinä oli myös muita tärkeitä asioita, joita pyrimme totta kai myös miettimään, kun valmistaudumme ja valitsemme pelaajia tulevaan koitokseen. Ottelussa oli jo tuolloin tunnetta, enkä usko, että tunnetta tulee puuttumaan lauantainakaan, Raimi ennakoi.

Raimi kertoi tuon ottelun jälkeen, että Vesa Vasaran valmentama Honka sai ajettua PK:n suurimpiin ongelmiin, mitä yksikään toinen vastustaja tänä vuonna.

- Hongan pelinrakentelu aiheutti meille tietynlaisia ongelmia, osittain senkin takia, että kokeilimme vähän eri juttuja tuossa ottelussa. Tiedämme aika pitkälti mitä kentällä tapahtuu, kun heillä on pallo ja osaamme toivottavasti vielä paremmin sopeutua siihen. Heidän aggressiivinen eteenpäin puolustaminen aiheutti meille myös jonkin verran ongelmia tuossa vajaan kuukauden vanhassa ottelussa, Raimi kertaa.

- Honka on monipuolisesti pallollisena toimiva joukkue. Vaikka meillä olisi tiedossa heidän pyrkimyksensä, niin kokonaan heidän hyökkäyspelinsä tukahduttaminen vaatii myös pelaajilta erilaisten tilanteiden ymmärtämistä ja toiminnan muokkaamista nopeissa tilanteissa. Hongalla on todella vahva halu kontrolloida pelivälinettä ja määrittää ottelun rytmiä sitä kautta.

Suomen Cupin puolivälierä FC Honka - PK-35 Espoonlahdessa lauantaina 3.4. kello 15.00. Ottelu pelataan yleisöltä suljettuna, mutta suoraa ottelulähetystä voi seurata Ruutu-palvelusta.

Lisää uutisia