AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 3.4.2021

"PK on hyvä haaste meille" - Honka-luotsi Vesa Vasara ei odota helppoa ottelua

"PK on hyvä haaste meille" - Honka-luotsi Vesa Vasara ei odota helppoa ottelua

"Vesku" tietää PK-35:n vahvuuden. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka on edennyt Suomen Cupissa puolivälieriin, jossa vastaan asettuu lauantaina iltapäivästä helsinkiläinen PK-35.

Honka sijoittui Cupin alkulohkossaan toiseksi. Lohkovaiheessa se kärsi tappion FC Interille, voitti Hakan ja pelasi 1-1 tasapelin IFK Mariehamnin vieraana. Neljännesvälierissä keltamustat kohtasivat VPS:n vieraskentällä Vaasassa. Ottelun avausnelivitonen mentiin maalittomana, mutta toisella jaksolla Honka laittoi kaasun pohjaan. Niklas Pyyhtiä avasi maalihanat, jonka jälkeen Darren Smith osui kahdesti. Viimeisen niitin ja loppulukemat 4-0 iski Otso Koskinen viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Toistaiseksi Honka on tehnyt Suomen Cupissa kuusi maalia. Niistä kaksi on syntynyt Darren Smithin jalasta, ja yhden maalin mieheen ovat tehneet Rui Modesto, Niklas Pyyhtiä, Juan Alegria ja Otso Koskinen.

– VPS-ottelu oli meiltä suht stabiili ja hyvä. Siitä tasosta meidän pitäisi päästä jatkamaan ja pysyä hyvällä tiellä. PK-35:deltä tulee toki erilaisia haasteita kun VPS:ltä. Meidän pitää edelleen saada lisää selkeyttä etenemiseemme ja pelin viimeiseen vaiheeseen. Meidän täytyy pitää mielessä ne hetket, kun menetämme pallon, jotta olemme silloin tietoisia mitä teemme, pystymme ennakoimaan niitä tilanteita ja puolustamaan ne vieläkin paremmin. Vaasassa onnistuimme siinä hyvin, aikaisemmissa otteluissa on ollut vähän haasteita, kommentoi Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

Lauantain vastustaja PK-35 nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen. Se on esittänyt Cupissa vahvoja otteita. Lohkossa kaatuivat MuSa ja EIF, TPS:ää vastaan joukkue päätyi pistejakoon. Neljännesvälierissä kaatui lappeenrantalainen PEPO 3-0, Tony Lehtimäen iskiessä kaksi osumaa ja Matias Hännisen viimeistellessä loppulukemat.

Honka ja PK-35 kohtasivat harjoitusottelussa maaliskuun kuudes päivä. Honka oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja menikin Rui Modeston osumalla johtoon, mutta Daniel Rantasen vapaapotkusta syntyneen tasoituksen myötä loppulukemiksi kirjattiin 1-1.

– PK on oikein kilpailukykyinen ryhmä ja hyvä haaste meille tähän kohtaan. Harjoitusottelussa päädyimme tasalukemiin. Loimme siinä pelissä enemmän tilanteita, mutta se jätti kyllä meille hyvän haasteen. Meidän pitää pystyä parantamaan siitä ja tuoda nyt tähän peliin myös tulos mukaan, Vasara sanoo.

– On kummallekin joukkueelle ihan hyvä asia, että olemme kerran kohdanneet. Se antaa molemmille mahdollisuuden valmistautua hieman paremmin. Toki aina tulee joitakin muutoksia, eikä koskaan voi tietää tarkkaan, mitä vastustaja aikoo tehdä.

Suomen Cupin puolivälierä FC Honka - PK-35 Espoonlahdessa lauantaina 3.4. kello 15.00. Ottelu pelataan yleisöltä suljettuna, mutta suoraa ottelulähetystä voi seurata Ruutu-palvelusta.

Lisää uutisia