AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 8.3.2021

Pikkuhuuhkajat nimetty maaliskuun leirille - joukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma

Pikkuhuuhkajat nimetty maaliskuun leirille - joukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma

Matias Vainionpäällä on aiempaakin kokemusta Pikkuhuuhkajista. (Kuva: Juha Tamminen)

Päävalmentaja Juha Malinen on nimennyt alle 21-vuotiaiden maajoukkueen maaliskuun maajoukkueleirille. Kyseessä on joukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma.

Malisen nimeämässä ryhmässä on kolme maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Kotimaan kentiltä joukkueeseen valittiin 15 pelaajaa, ja ulkomailta leirille saapuu kahdeksan pelaajaa. Malinen muistuttaa, että Pikkuhuuhkajien ryhmä elää jatkuvasti, ja leirille nimettyjen pelaajien lisäksi kovassa tarkkailussa on parisenkymmentä.

– Kotimaassa pelaavien tilanne on tällä hetkellä hyvä, sillä Suomen Cupia on pystytty pelaamaan, ja pelaajat ovat päässeet antamaan näyttöjä. Ulkomailla pelaavat pelaajamme ovat pääasiassa akatemiapelaajia, ja toivoisin monelle heistä lisää peliaikaa, mutta ensisijaisesti hyppäystä miesten peleihin, Malinen sanoo.

– Tulemme saamaan leiriltä tosi mielenkiintoista tietoa. Jokaisella pelaajalla on hyvä mahdollisuus antaa näyttöjä ja osoittaa, mitä pystyy joukkueelle antamaan. Tämä lista saattaa kuitenkin muuttua huomattavasti syyskuuksi, kun toivottavasti mahdollisimman moni on kantanut viikoittaista vastuuta.

Malinen on seurannut Suomen Cupin otteluita paikan päällä sekä Ruudun välityksellä, ja hän näki muutaman leirille nimetyn pelaajan tositoimissa U19-poikien helmikuun leirillä. Päävalmentaja oli katsomassa leirin päättänyttä FC Inter -harjoituspeliä, joka päättyi 1–1-tasapeliin.

– Näistä pelaajista huokui halu kamppailla, olla rohkea pallon kanssa ja mennä eteenpäin. Vaikka kyse olikin harjoituspelistä, tasapeli nimivahvaa Interiä vastaan oli kova suoritus.

Myös Pikkuhuuhkajat pääsee haastamaan liigajoukkueita, kun se pelaa kahdeksan päivän aikana kaksi harjoitusottelua. U21 kohtaa FC Hakan torstaina 25. maaliskuuta ja HIFK:n maanantaina 29. maaliskuuta. Kumpikin otteluista alkaa kello 14:00, pelataan ilman yleisöä ja nähdään näillä näkymin suorana sekä selostettuna Palloliiton verkkosivuilla.

– Tavoitteenamme on se, että kaikki pelaajat pääsevät antamaan näyttöjä. Saamme varmasti hyvät vastukset liigakauteen valmistautuvista joukkueista – ne ovat kaksi hieman erityyppistä joukkuetta, ja toivon, että saamme erilaisia malleja omalle toiminnallemme.

Pelaajat leirille:

Rasmus Leislahti (mv) Ilves
Julius Schmid (mv) Holstein Kiel
Viljami Sinisalo (mv) Ayr United FC
Mikael Almén Ilves
Oliver Antman FC Nordsjælland
Doni Arifi Ilves
Tobias Fagerström HSV
Juho Hyvärinen FC Inter
Daniel Håkans SJK
Kalle Katz Ilves
Elias Mastokangas IFK Mariehamn
Eetu Mömmö Ilves
Noah Nurmi FC Inter
Jaakko Oksanen AFC Wimbledon
Patrik Raitanen SPAL
Matias Rale FC Honka
Momodou Sarr Ilves
Naatan Skyttä Toulouse FC
Maximus Tainio FC Haka
Robin Tihi AIK
Matias Vainionpää SJK
Santeri Väänänen HJK
Altin Zeqiri FC Lahti

Lähde: Palloliiton tiedote
Lisää uutisia