AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 6.3.2021

Valakari tyytyväisenä: "Hienoa nähdä, että jaksoimme jauhaa omaa peliämme"

Valakari tyytyväisenä: "Hienoa nähdä, että jaksoimme jauhaa omaa peliämme"

Simo Valakari iloitsi KuPS:n otteista lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura palasi takaisin voittojen tielle, kun KuPS nuiji harjoitusottelussa Pietarsaaren FF Jaron maalein 5-1 (0-1).

Jaron nopean avausmaalin jälkeen ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin pitkälti KuPS:n hallitessa pelitapahtumia, mutta pietarsaarelaisten tiivis puolustus piti keltapaidat pois kaikkein vaarallisimmilta tekopaikoilta.

Toiselle puoliajalle KuPS tuli terävästi ja peliä jatkettiin kuopiolaisten hallitessa kenttätapahtumia. KuPS:n painostus tuotti joukkueelle erikoistilanteita, joiden kautta ottelun ratkaisu myös nähtiin.

Tappioaseman kääntäminen vaikeahkon avausjakson jälkeen komeaksi voitoksi miellytti KuPS:n päävalmentaja Simo Valakaria.

- Oli hienoa nähdä, että jaksoimme jauhaa omaa peliämme koko 90 minuuttia. Tiesimme ja luotimme siihen, että oma pelaamisemme tulee avaamaan meille tarvittavat maalipaikat. Ne paikat saatiin ja pystyimme myös käyttämään ne tehokkaasti hyödyksi. Jokaisella pelillä on oma tarinansa.

- Tällä kertaa jouduimme takaa-ajoasemaan, mutta näihinkin tilanteisiin täytyy olla valmiita ja löytää keinot saada lopulta hyvä tulos. Olen todella tyytyväinen pelaajien tahtotilaan. Päätimme tauolla, että tätä peliä emme tule häviämään, Valakari kommentoi.

Toisella puoliajalla KuPS:n peli rullasi huomattavasti sulavammin, kuin avausjaksolla. KuPS myös näytti pystyvänsä pitämään tempon korkealla ottelun loppuun asti.

- Toisella puoliajalla löysimme oikeat tilat missä meidän pitää olla ja mihin syöttää, sitä kautta pelaamisemme helpottui. Pojat ovat tehneet todella kovasti töitä ja he ovat hyvässä pelikunnossa. Teemanamme on ollut joulukuusta alkaen, että olemme aina valmiina ja hyvässä pelikunnossa. Ihan sama, milloin peli on, me olemme valmiina pelaamaan, Valakari paaluttaa.

KuPS: Otso Virtanen, Taneli Hämäläinen, Henri Toivomäki, Diogo Tomas, Daniel Carrillo (Iiro Järvinen), Axel Vidjeskog (Anton Popovitch), Nana Boateng © (Jordan Sebban), Viljami Aittokoski, Arttu Heinonen (Janis Ikaunieks), Urho Nissilä (Tommi Jyry), Santeri Haarala (Eetu Rissanen).

Lisää uutisia