vko.09 // 6.3.2021

KuPS tiukilla Jaron kanssa avausjakson - tappioasema kääntyi 5-1-voitoksi

Diogo Tomas avasi KuPS:n maalihanat. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS kohtasi lauantaina harjoitusottelussa FF Jaron ja oli lähes tunnin tappioasemassa, mutta vahva toinen jakso käänsi ottelun kuopiolaisille maalein 5-1 (0-1).

Jaro sai otteluun unelma-alun, kun pallo oli KuPS:n maalissa jo puolen minuutin pelin jälkeen. Guillermo Sotelo ja Samuel Haglund pelasivat rajaheiton nopeasti ja Haglund ohitti Diogo Tomasin ja antoi matalan keskityksen pilkun tuntumaan, josta Tuomas Lähdesmäki laukoi hieman epäpuhtaalla osumalla pallon Otso Virtasen yli takakulmaan ja Jaro johti 0-1.

Puoliajan edetessä KuPS otti pelin koko ajan selvemmin haltuunsa, mutta Jaro pystyi puolustamaan hyvin kotijoukkueen yritykset. Kymmenen minuuttia ennen taukoa KuPS oli todella lähellä tasoitusta, kun Jaron keskusta ei pystynyt pysäyttämään Haaralaa, joka laukoi tulisesti ja pallo kimmahti ylärimasta takaisin kentälle. Tauolle mentiin kuitenkin lukemissa 0-1.

KuPS tuli tasoihin vajaan tunnin kohdalla. Urho Nissilän sivuvapaapotku tuli kovaa etualueelle, jossa Diogo Tomas puski pallon maaliin lukemiksi 1-1.

KuPS iski muutaman minuutin päästä toisen maalin ja sekin tuli erikoistilanteesta. Kulmapotku tuli matalana maalin eteen, josta Taneli Hämäläinen sen laukoi maaliin.

Toinen puoliaika oli KuPS:n näytöstä ja kolmas maali nähtiin, kun kotijoukkue puhkaisi Jaron prässin ja pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen Jaron pakan ollessa pahasti levällään. Lopulta Santeri Haarala puski maalin edestä lukemiksi 3-1. Tämän jälkeen Iiro Järvinen pääsi laukomaan pallon lähes tyhjään maaliin ja peli oli 4-1.

KuPS kaunisteli lukemia vielä lopussa, kun Eetu Rissanen pääsi Jaron harhasyötön jälkeen tekopaikkaan parin syötön jälkeen ja Rissanen viimeisteli varmasti lukemiksi 5-1.