AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 18.2.2021

"Meitä kiinnostaa vain jatkopaikka" - Haka luottavaisena Interin vieraaksi cupissa

"Meitä kiinnostaa vain jatkopaikka" - Haka luottavaisena Interin vieraaksi cupissa

Haka kohtaa Interin jo perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin Veikkausliigan karsinta saadaan päätökseen Hakan osalta jo perjantaina, kun B-lohkon kärkisija on jaossa Interin vieraana Turussa jo kello 14.00 alkavassa ottelussa.

Kokoonpanon osalta valkeakoskelaiset ovat kohtuullisen hyvässä tilanteessa. Positiivisin asia ehdottomasti on, että hollantilaisen Youri Loen pelilupa on vihdoin kunnossa ja mies pääsee tositoimiin.

Puolustuksesta Ndukaku Alison jättää ottelun väliin varotoimena, saatuaan lievän tällin torstain harjoituksissa. Lisäksi tähän asti paljon vastuuta kantanut Samuel Chidi jää ottelussa lepovuoroon, ja hänelle seuraa tekevät nuoret Oiva Laaksonen, Leevi Antinaho ja Topias Listo. Tuoreimman sopimuspelaajan, Ishmael Yartey'n pelaaminen on sen sijaan epävarmaa, sillä hän joutuu vielä odottamaan pelilupaansa.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tiedostaa, että vastassa ei ole mikään helppo joukkue, sillä Inter oli viime kaudella Hakalle ehkä se kaikista vaikein vastus. Inter on myös nyt aloittanut cupissa hyvin johtaen lohkoa, mutta valmentaja lähtee otteluun luottavaisena.

– Kaikki on vielä auki. Voitolla voitetaan lohko ja tappiollakin voidaan vielä päästä jatkoon. Meitä kiinnostaa kuitenkin vain jatkopaikka!

Perjantain näyttämönä toimiva halli, LähiTapiola-areena, on leveydeltään normaalia kenttää kapeampi, mikä aiheuttanee molemmille joukkueille muutosta peliin. Kummallekaan siitä ei voida katsoa isoa etua pelillisesti olevan, sillä joukkueiden pelityylit muistuttavat tällä hetkellä paljon toisiaan.

Yksi vastaan yksi tilanteita tultaneen näkemään ottelussa normaalia enemmän, mutta Hakakin on jo osoittanut, että kaksinkamppailuvoimaa ja röyhkeyttä tämän vuoden joukkueesta löytyy.

– Inter on hyvin puolustava joukkue, mikä todella aggressiivisesti hakee palloa linjan taakse ja sieltä löytyy vaarallisia hyökkääjiä. Varsinkin Timo Furuholm tuntuu aina olevan oikeassa paikassa, Tainio näkee.

Kaikki Suomen Cupin kamppailut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä Ruudussa.

Lisää uutisia