AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.52 // 30.12.2020

Juhani Pennanen palaa Veikkausliigaan kotikaupunkinsa joukkueessa – ”Ilman pettymyksiä ei tule onnistumisia”

Juhani Pennanen palaa Veikkausliigaan kotikaupunkinsa joukkueessa – ”Ilman pettymyksiä ei tule onnistumisia”

Juhani Pennanen pelasi viimeksi Veikkausliigassa kaudella 2016. (Kuva: Juha Tamminen)

Juhani Pennanen saa ensi kaudella näyttöpaikan jälleen Veikkausliigassa, kun hän oli nostamassa kotikaupunkinsa seuraa AC Oulua taas pääsarjatasolle. Vuonna 2016 Veikkausliigassa PS Kemin maalia vartioinut Pennanen on odottanut tilaisuutta jo pitkään.

Pennanen myöntää, että Veikkausliigassa pelaamista on odotettu.

- Olen odottanut sitä paljon. Neljä vuotta on mennyt divarissa, ja jokaiseen vuoteen on lähdetty sillä ajatuksella, että mennään takaisin liigaan ja joka vuosi on ollut pettymys. Se on samalla ajanut itseäni eteenpäin omalla urallani, että saa sen seuraavan stepin. Kemissä pelasin sen yhden kauden ja nyt pääsen AC Oulun paidassa liigaan, Pennanen iloitsee.

Pennanen on pysynyt koko uransa Oulun läheisyydessä. Edellisen kerran oululaisten pelatessa Veikkausliigaa, hän oli joukkueessa mukana, mutta debyytti jäi tekemättä. Sen jälkeen hän pelasi HauPassa Kakkosta ja oli nostamassa PS Kemiä Kakkosesta Veikkausliigaan. Sen jälkeen edessä oli jälleen paluu kotikonnuille ensin OPS:ssa ja kolme viimeistä kautta AC Oulussa.

- Olin ensimmäisen kerran AC Oulun ringissä mukana jo vuonna 2010, kun AC Oulu pelasi liigassa. En silloin pelannut, mutta olin koko ajan joukkueen mukana, joten olen kasvanut näissä ympyröissä, vaikka olen välillä hakenut muualta vauhtia. Jokainen pelaaja varmasti haluaisi pelata liigaa oman kaupunkinsa joukkueessa, ja varsinkin nyt, kun korpivaellus divarissa oli niin pitkä. Ilman pettymyksiä ei tule onnistumisia.

Pennanen on ollut kolme edelliskautta AC Oulun selkeä ykkösvahti, mutta saa tulevalle kaudelle kirittäjäksi kanadalaisen Yann Fillionin, joka pelasi viime kaudella EIF:ssä. Pennanen ei kilpailua hätkähdä ja uskoo joukkueen ensi kauden iskukykyyn.

- Henkilökohtaisena tavoitteena on ottaa ykkösvahdin paikka ja pelata mahdollisimman hyvä kausi. Viime kauden jälkeen oli sellainen fiilis, että meillä on vielä paljon varaa kehittyä. Se on hyvä asia, sillä pystymme vielä parantamaan. Itse asiassa meidän täytyy pystyä kehittymään ja parantamaan, jotta pärjäämme liigassa.

AC Oulun joukkue on jo pitkälti kasassa ja Pennanen näkee hyvänä, että joukkue pääsee hiomaan yhteispeliä pitkän talven ajan.

- Pääsemme olemaan enemmän aikaa yhdessä ja opimme tuntemaan toisemme. Suomen Cup alkaa jo aika nopeasti helmikuussa, joten siitä on selvä etu, että joukkue on kasassa hyvissä ajoin verrattuna siihen, että huhtikuussa ennen kauden alkua tulisi viisi uutta miestä ja kävelisi suoraan avaukseen. Nyt pystymme olemaan pidemmän aikaa yhdessä, muistuttaa Pennanen.

Lisää uutisia