AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.51 // 25.12.2020

Juhani Pennasen usko AC Oulun nousuun ei horjunut – ”Meillä oli parempi joukkue kuin muilla”

Juhani Pennasen usko AC Oulun nousuun ei horjunut – ”Meillä oli parempi joukkue kuin muilla”

Juhani Pennanen oli tärkeä lenkki AC Oulun nousussa. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu nousi viime kauden päätteeksi Ykkösestä Veikkausliigaan. Ykkösessä nähtiin äärimmäisen tasainen nousutaistelu, joka huipentui viimeisille kierroksille. Oululaisten maalivahti Juhani Pennasella oli koko ajan vahva usko joukkueensa iskukykyyn.

AC Oulu pelasi Ykkösessä yhtäjaksoisesti vuodesta 2011 lähtien ja tavoitteli nousua pitkään ja hartaasti. Tällä kaudella kaikki vihdoin osui kohdilleen ja haviteltu paikka Veikkausliigassa toteutui. Pennasen mukaan nousuresepti oli selvä.

- Yksinkertaisesti meillä oli parempi joukkue kuin muilla. Kokonaisuudessaan meillä oli vahvin joukkue ja varsinkin puolustuspelaamisemme oli vahvaa. Tekeminen oli tasalaatuista koko kauden. Meille sattui yksi pieni notkahdus kauden aikana, mutta saimme sen nopeasti käännettyä. Kausi oli meiltä tasainen, analysoi Pennanen.

Pennasen viittaama notkahdus osui syyskuun loppuun, kun AC Oulu hävisi kaksi peliä peräkkäin ja pelasi yhden tasapelin häntäpään AC Kajaania vastaan. Pistemenetysten myötä KTP ja FF Jaro nousivat kantaan taistelemaan noususta, mutta loppukaudesta AC Oulun ote ei enää lipsunut, sillä se voitti viisi viimeistä otteluaan.

- Siinä saattoi tulla pikkainen väsähdys. Joukkueen ilmapiiri säilyi kuitenkin hyvänä eikä siinä ollut mitään paniikkimentaliteettia. Päivittäinen tekeminen pysyi koko ajan korkealla tasolla ja sitten saimme nopeasti homman taas raiteilleen. On ollut vuosia, ettei siitä kuopasta ole noustu, mutta itselläni ei ollut missään vaiheessa sellaista tunnetta.

AC Oulullakin on historiansa aikana ollut taloudellisella puolella tiukkaa, mutta viimeisten vuosien aikana toiminta on kehittynyt kokonaisvaltaisesti ja kurssi on kääntynyt myös taloudellisesti.

- Toiminta on tasapainoisempaa tällä hetkellä. On uutta hallia ja pelaajapolkua. Ajatus on yrittää luoda mahdollisimman hyvä ympäristö pelata, ja tehdä asiat niillä resursseilla mitä on mahdollisimman hyvin. Meininki on nyt tasapainoista eikä säntäillä sinne tänne. Seuralla on selkeä suunta, kiittelee Pennanen.

AC Oulun nousu herätti myös oululaiset kannattajat ja jalkapallo nousi kaupungissa jälleen puheenaiheeksi.

- Vaikka oli koronavuosi, niin kyllä sen huomasi. Ihmiset hyppäävät aina menestyksen myötä kelkkaan mukaan. Juhlahumussa selkään taputtelijoita kyllä aina riittää, Pennanen heittää.

Lisää uutisia