AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 18.12.2020

Iiro Järvinen siirtyy KuPS:aan

Iiro Järvinen siirtyy KuPS:aan

Iiro Järvinen pelasi neljä edelliskautta Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura vahvistaa joukkuettaan tulevalle pelikaudelle. 24-vuotias Iiro Järvinen liittyy KuPS:aan 2+1-vuotisella sopimuksella.

Järvinen on 24-vuotias ja 172-senttinen monipuolinen pelaaja, joka viihtyy parhaiten laidalla ja keskikentällä. Viimeiset neljä kautta Järvinen on edustanut Tampereen Ilvestä.

Keski-Suomesta lähtöisin oleva Suolahden Urhon kasvatti liittyi 14-vuotiaana Jyväskylän Jalkapalloklubin riveihin. JJK:ssa Järvinen nousi myös Suomen nuorisomaajoukkueiden kokoonpanoon.

Veikkausliigadebyyttinsä Järvinen teki jo 16-vuotiaana JJK:n paidassa, kun hän pelasi viimeisen vartin kauden 2013 päätösottelussa Myllykosken Palloa vastaan. Kausi 2013 oli JJK:lle vaikea ja joukkue putosi 33:n ottelun päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi Ykköseen.

Kausi 2014 hänellä meni piloille nivusvamman vuoksi, mutta kaudella 2015 Järvinen nousi Ykkösessä joukkueensa runkopelaajien joukkoon ja kaudella 2016 tehomäärät olivat Ykkösessä jo komeat 5+5.

Kaudeksi 2017 Järvisen tie vei pois Keski-Suomesta, kun hän siirtyi Ilveksen paitaan ja Jarkko Wissin alaisuuteen.

Heti Ilves-paitaan vaihtonsa jälkeen Järvinen vakiinnutti paikkansa Veikkausliigassa. Edellisen neljän kauden aikana Järvinen on edustanut Ilvestä 95 Veikkausliiga-ottelussa.

Tehojen valossa 24-vuotiaan pelimiehen kovin sesonki pääsarjassa on ollut kausi 2018, jolloin Järvinen onnistui neljästi maalinteossa ja tarjoili yhtä monta maaliin johtanutta syöttöä joukkuekavereilleen.

Kaudella 2019 Järvinen oli merkittävässä roolissa Ilves-paidassa, kun tamperelaiset juhlivat Suomen Cupin mestaruutta Maarianhaminassa pelatun cup-finaalin päätteeksi.

Lisää uutisia