AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 18.12.2020

"Aika Rovaniemellä opetti paljon" - Matias Tamminen KTP:n riveihin nyt kokeneempana

"Aika Rovaniemellä opetti paljon" - Matias Tamminen KTP:n riveihin nyt kokeneempana

Matias Tamminen kiittelee hyvää "koulua" RoPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Matias Tammisen lainasopimus FC KTP:n kanssa julkaistiin torstaina ja Tamminen palaa KTP-paitaan parin kauden jälkeen.

Nuori hyökkääjä muutti kaudelle 2019 yli 800 kilometrin päähän perheestä ja ystävistä, mutta päätös siirtyä RoPS:aan ei ole kaduttanut hetkeäkään.

- Tavoitteet on nuoresta pitäen olleet pelata ammattilaisena, joten olin henkisesti valmistautunut siihen, että Kotkasta poismuutto on edessä joskus. Lisäksi Rovaniemellä Toni Koskela oli loistava valmentaja nuorille pelaajille, mikä sopi minulle, Tamminen miettii.

Päätös osottautui hyväksi, sillä Tamminen pelasi jo kaudella 2019 18 peliä edustusjoukkueen paidassa tehden 4 maalia Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa. Peliaikaa tuli myös RoPS:n reservijoukkueessa Kakkosen C-lohkossa, jossa 9 pelissä syntyi 7 maalia.

Kaudella 2020 Tamminen pelasi Veikkausliigassa 21 pelissä tehden 3 maalia, joilla oli joukkueen paras maalintekijä. Tämä valitettavasti ei riittänyt putoamiskamppailuun ajautuneelle RoPS:lle, vaan joukkue jäi sarjan viimeiseksi ja putosi Ykköseen.

- Aika Rovaniemellä opetti minulle hyvin paljon jalkapallosta ja ammattilaisuudesta myös kentän ulkopuolella. Viime kausi oli itselleni jonkinlainen läpimurtokausi, mutta silti ei voi olla tyytyväinen, kun pelit joukkueena eivät onnistuneet.

Matias Tamminen tuo joukkueeseen kaivattua hyökkäysvoimaa, jota joukkue tarvitsee viime kauden parhaan maalintekijän Mikan lähdettyä. Tamminen on pelipaikaltaan puhdas kärki, joka on osoittanut pystyvänsä pelaamaan Veikkausliigassa nuoresta iästään huolimatta. Myös Tammisen pituus, 193 cm, tuo vaarallisuutta pääpalloihin.

- Hyökkääjänä olen hyvin monipuolinen, eli vaikka olen pitkä, olen myös nopea. Vaikka maalinteko on hyökkääjälle tärkeintä, pidän myös työnteosta puolustussuuntaan.

Tamminen itse odottaa Veikkausliigan kautta hartaasti ja halua näyttää kehityksensä kotkalaisille.

- Tavoitteet on päästä pelaamaan niin paljon kun mahdollista ja, mikä tärkeintä, haluan auttaa joukkuetta pärjäämään mahdollisimman hyvin.

Lisää uutisia