AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 17.12.2020

"Vuoden päästä tarvetta hyökkääjälle" - Inter sitoutti Tammisen ja lainasi kaudeksi KTP:lle

"Vuoden päästä tarvetta hyökkääjälle" - Inter sitoutti Tammisen ja lainasi kaudeksi KTP:lle

Matias Tammisen siirto poiki perään toisen. (Kuva: Juha Tamminen)

Kaksi edellistä kautta Rovaniemen Palloseuraa edustanut hyökkääjä Matias Tamminen siirtyy FC Interiin kolmevuotisella sopimuksella. Viime kuussa 19 vuotta täyttänyt Tamminen pelaa kuitenkin ensi kauden lainalla Veikkausliigaan nousseessa kotikaupunkinsa KTP:ssä.

Kotkasta kotoisin oleva yli 190-senttinen Tamminen pelasi ensimmäiset pelinsä KTP:n edustusjoukkueessa jo 16-vuotiaana Ykkösen tasolla. Kahdella edellisellä kaudella RoPS:n riveissä Veikkausliigan otteluita kertyi kaikkiaan 35.

Interin tekninen johtaja Vesa Mäki pitää Tammista hyvänä lisänä Interin tulevien kausien joukkueeseen.

– Tamminen on lupaava hyökkääjä, joka nuoresta iästään huolimatta on pelannut kaksi kautta Veikkausliigaa. Hyökkääjäksi hänellä on jo perusominaisuudet, kuten maalintekotaito ja pääpelitaito, kunnossa. Ratkaisevaa kuitenkin on, että tahto kehittyä ja tulla huippupelaajaksi on kova.

– Vuoden päästä meillä on todennäköisemmin tarvetta hyökkääjälle. Oli kuitenkin hyvä saada Matias jatkamaan liigatasolla ja siksi KTP-laina sopii kuvioon. Sen jälkeen hän pääsee entistä kehittyneempänä Interin liigajoukkueeseen, Mäki perustelee ratkaisua lainata Tamminen Kotkaan.

Lisää uutisia