AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.46 // 21.11.2020

Aleksi Tarvonen palaa KTP:n riveihin

Aleksi Tarvonen palaa KTP:n riveihin

Aleksi Tarvonen palaa tuttuun joukkueeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC KTP:n ensimmäinen uusi pelaajasopimus Veikkausliigakaudelle 2021 on selvillä, sillä Kotkan Pasaatissa julkaistiin lauantaina Aleksi Tarvosen paluu yksivuotisella sopimuksella.

– Huikea fiilis palata Kotkaan ja kotipaikkakunnalle! KTP on 5 vuoden jälkeen liigassa, niin olisi harmittanut ellen olisi mukana joukkueessa, Tarvonen toteaa KTP:n sivuilla

Tarvonen on KTP:n kasvatti ja palaa kahden vuoden poissaolon jälkeen Kotkaan. Viime kaudella hän oli Kokkolan Pallo-Veikkojen vuoden pelaaja ja paras maalintekijä kymmenellä maalilla.

– Tässä oli KTP:n lisäksi muutamalta liigaseuralta tarjouksia ja tuli tovi pohdittua, mikä itselle on hyvä. En tiedä oliko sydän tai vaistot, mikä sitten sanoi sen viimeisen sanan, mutta tässä ollaan. Myös halu päästä mahdolliseen johtavaan rooliin joukkueessa veti Kotkaan

Tarvonen on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan hyökkäyksessä keskellä tai laidoilla, mikä varmasti on päävalmentaja Argo Arbeiterin mieleen.

– Tykkäsin KTP:n pelitavasta viime kaudella ja se näytti omasta mielestä semmoiselta, mikä sopisi itselle. Tuon hyvin erilaisen pelaajatyypin hyökkäykseen, mitä ei omasta mielestä KTP:ssä ollut viime kaudella.

– Juoksen paljon linjojen taakse, olen fyysisesti vahva, mutta samalla nopea juoksuissa. Pelipaikasta ei olla Argon kanssa vielä paljon puhuttu, mutta uskon sen olevan kärjessä tai kärjen alapuolella, missä tehoja tuli viime kaudella paljon.

Vaikka Tarvosella on uran aikana ollut epäonnea loukkaantumisten kanssa, kokee hän myös saaneensa niistä oppiakin.

– Vaikka kausi Ilveksessä meni puolittain pilalle, kyllä sieltä oppiakin tuli mukaan. Jarkko Wiss on loistovalmentaja, joka näytti mitä vaatii olla huipulla Suomessa. Nyt vanhempana kuin mitä viimeksi olin täällä koen pystyväni antamaan joukkueelle enemmän sekä fyysisesti että henkisesti.

Lisää uutisia