FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 22.10.2020

Friberg toivoo Hakan hyvän puolustuksen jatkuvan – ”Meille jokainen piste on elintärkeä”

Friberg toivoo Hakan hyvän puolustuksen jatkuvan – ”Meille jokainen piste on elintärkeä”

Hakan puolustus on Niklas Fribergin johdolla parantaneet otteitaan viime peleissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka matkustaa torstaina KuPS:n vieraaksi. Koskilaisilla on allaan kauden toinen nollapeli ja toppari Niklas Friberg lähtee hakemaan Hakan pistesaldolle jatkoa.

Hakan puolustus on tiivistynyt viime peleissä. Kolmessa edellispelissä Hakalle on tehty kaksi maalia. Fribergin mukaan taktinen muutos kolmen topparin linjaan niin sanotuilla wing-backeilla on tuonut tulosta.

- Se on toiminut hyvin. Varsinkin Luiyi [de Lucas] keskimmäisenä on ollut loistava siinä roolissa. Minulla ja toisella puolella olevalla topparilla on turvallinen olo selustassa koko ajan. Se on toiminut nyt kolme peliä hyvin, Friberg kehaisee Hakan sivuilla.

Hakan pelit jatkuvat jo torstaina, kun valkopaidat matkustavat Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Panokset ovat korkealla, sillä KuPS taistelee tiukasti mestaruudesta ja Haka sarjapaikastaan. KuPS on hävinnyt kaksi edellisotteluaan, joten Hakaa odottaa nälkäinen kotijoukkue.

- Hallitseva mestari vastassa eikä sieltä ole kovin moni käynyt hakemassa pisteitä. Mitä vain voi kuitenkin tapahtua näissä syksyn otteluissa. Meille jokainen piste on elintärkeä. Pidetään puolustus tuolla mallilla ja nolla omassa päässä, niin saamme sieltä jotain mukaan. Varmasti taas vaikea peli tulossa, mutta alusta on onneksi sellainen, että se ainakin pitää, Friberg miettii tulevaa ottelua.

KuPS-FC Haka Kuopion keskuskentällä torstaina 22.10. kello 18.30 alkaen.

vko.48 // 2.12.2020
Lisää uutisia