vko.34 // 27.8.2020

RoPS:n Tauriainen harmitteli pelaamista – ”Hukkaamme pallon liian helposti”

Vesa Tauriainen tuskailee RoPS:n ongelmien kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura jäi ikävästä IFK Mariehamnin jalkoihin keskiviikon Veikkausliigan kierroksella. Pisteet jäivät Ahvenanmaalle selvänumeroisesti 4-0 (2-0).

Suorituksen ailahtelevuus oli päällimmäisenä päävalmentaja Vesa Tauriaisenkin mielessä. RoPS oli saanut ottelussa yhden kunnollisen laukauksen kohden IFK Mariehamnin maalia, Veka Pyynyn kuti ottelun 65. minuutilla, ja vastaavasti isännät rokottivat RoPS:n virheistä.

Vastaavat virheet olivat poissa vielä edellisessä ottelussa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

- Tällä hetkellä joudumme pelaamaan todella tiiviisti kohtalaisen pienellä ryhmällä ja kokemattomien nuorten kanssa, Tauriainen alusti RoPS:n sivuilla.

- Tietenkin se painaa, mutta on meillä pelillisiäkin asioita.

IFK Mariehamn ratkaisi käytännössä avauspuoliskolla. Akseli Pelvas jäi hiukan vapaaksi rangaistusalueen sisällä, ja sai viimeistellä suoraan ilmasta Kalle Taimin keskityksen.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin Albion Ademi viimeisteli rangaistuspilkulta.

Toiselle jaksolle RoPS muutti ryhmitystään kahdessa aiemmassa ottelussa toimineesta 5-3-2:stä perinteiseen 4-4-2:een.

Muutos ei tuonut toivottua muutosta, vaan isännät siirtyivät tunnin kohdalla 3-0 johtoon jälleen rangaistuspilkulta Gustaf Backalidenin osumalla.

- Se on sinänsä sama, mikä muoto on, jos tekeminen on tätä tasoa, Tauriainen kertasi.

- Oli meillä tänäänkin riittävästi aihioita rakentaa, mutta hukkaamme pallon liian helposti. Emme saaneet päätettyä hyökkäyksiä tai päässeet edes yrittämään.

RoPS kuitenkin yritti loppuun saakka, joka myös kostautui rohkean syötön jäätyä isännille. Katkon viimeisteli tyylikkäästi Albion Ademi.

RoPS:n onneksi seuraava ottelu Seinäjoella on matkustamisten suhteen helpompi. Joukkue matkustaa Seinäjoelle torstaina, harjoittelee rauhassa perjantaina ja itse peli on lauantaina.

Lauantaisen SJK-ottelun jälkeen pelaajat saavat ansaitun lyhyen tauon. RoPS:n kotiottelut puolestaan jatkuvat 12.9. kamppailulla FC Espoon Honkaa vastaan.