AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 25.8.2020

Tainio odottaa paljon Hakan uudelta vahvistukselta – ”Kaveri vaikuttaa fyysiseltä ja on aika nopea”

Tainio odottaa paljon Hakan uudelta vahvistukselta – ”Kaveri vaikuttaa fyysiseltä ja on aika nopea”

Teemu Tainio sai kaivattuja apuvoimia alakertaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka paikkasi topparivajaustaan vahvistamalla rivejään Johannes Kytilällä sekä Luiyi de Lucasilla. Hakan päävalmentaja Teemu Tainiolla on kovat odotukset erityisesti Lucasin suhteen.

Kytilä saapuu Hakaan yhteistyöseura AC Kajaanista ja on Tainion käytettävissä välittömästi. Kytilä on Hakan mukana ainakin tämän viikon verran.

– Nuoreksi pelaajaksi pelannut paljon miesten pelejä. Kiva, että saatiin Johannes tähän akuuttiin topparipulaan ja tuo meille vasenjalkaisena lisää vaihtoehtoja. On mielenkiintoinen pelaaja tulevaisuutta varten myös, Tainio miettii Hakan sivuilla.

Loppukautta silmällä pitäen Haka vahvisti rivejään Dominikaanisesta tasavallasta lähtöisin olevalla Lucasilla. Myös Espanjan kansalaisuuden omaava Lucas on pelannut viime kaudet Espanjassa.

– Lucaksen suhteen ollaan tällä hetkellä ihan videoscouttaamisen varassa. Niiden perusteella kaveri vaikuttaa fyysiseltä ja on aika nopea. Näen, että tuo sellaista fyysistä peliä sinne meidän alakertaan, jos kaikki menee nappiin.

Uusi tuttavuus saapui Valkeakoskelle lauantaina Espanjasta ja on parhaillaan karanteenissa, mikä tuo omat haasteensa sisäänajossa joukkueeseen.

– Tässä on omat haasteensa, kun on kaikki karanteenit ja muut, että saadaan kaveri kuntoon. Kun karanteeni loppuu, niin olisi sitten valmiina hyppäämään remmiin, jos testijaksot menee hyvin. Mielenkiinnolla odotan, että onko livenä yhtä hyvä, kuin videoilla, Tainio pohtii.


FC Haka kohtaa seuraavaksi keskiviikkona kotikentällään FC Lahden. Ottelu Tehtaan kentällä alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia