FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 11.7.2020

Kuntopuolesta KuPS:n menestys ei jää kiinni – ”Olemme fyysisesti hyvässä kunnossa”

Kuntopuolesta KuPS:n menestys ei jää kiinni – ”Olemme fyysisesti hyvässä kunnossa”

Ville Saxman on tyytyväinen KuPS:n nykymenoon. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS on aloittanut kautensa hallitsevan mestarin elkein voitettuaan molemmat ottelunsa. Ville Saxmanin mukaan joukkue on hyvässä iskussa tällä hetkellä.

KuPS muuttui mestaruuskauden jälkeen paljon, kun sekä pelaajistossa että valmentajistossa tapahtui muutoksia. Talven ja kevään otteissa oli vielä havaittavissa pienoista hakemista, mutta Veikkausliigakauden alettua palaset tuntuvat loksahtaneen kohdilleen.

- Onhan tässä ollut aikaa saada peli kuntoon, mutta sama tilanne oli kaikilla muillakin joukkueilla. Siinä oli tietenkin vaihe, jolloin emme voineet harjoitella joukkueena yhdessä pitkään aikaan, mutta on tässä siitä huolimatta ollut tarpeeksi aikaa. Hyvin olemme kerenneet saamaan joukkueen kokoon ja palauttamaan muistiin miten pelaamme, Saxman kertoo.

- Tilanteemme vaikuttaa hyvältä. Olemme fyysisesti hyvässä kunnossa, jossa olimme ennen koronataukoa. Lisäksi on hyvä, että meillä on laaja rinki, joka auttaa otteluruuhkassa, Saxman jatkaa.

Talvella Savon suunnalta kiiri huhuja, että uusi päävalmentaja Arne Erlandsen pisti töpinäksi ja laittoi pelaajat juoksukuurille. Saxman myöntää harjoittelun olleen varsin intensiivistä.

- Kyllä me aika kovaa menimme talvella. Aika lailla sama tahti jatkui sitten, kun pääsimme takaisin joukkueharjoituksiin. Harjoittelimme harjoituskaudella kovempaa kuin ikinä minun aikanani, Saxman paljastaa.

Fyysinen kunto nousee isoon rooliin kauden edetessä, sillä pelejä pelataan tiukkaan tahtiin. Saxman muistuttaa, ettei pelkkä juokseminen riitä, vaan myös ajatuksen on oltava pelissä mukana.

- On fyysisellä kunnolla varmaan merkitystä. Ainakin treeneissä vauhti on kasvanut. Peleissäkin parhaimmillaan löytyy ihan hyvin vauhtia, mutta välillä HIFK-pelissä ja Interiä vastaan cupissa juostiin vähän turhaankin eikä aina käytetty järkeä. Täytyy olla hyvässä kunnossa, kun pelejä on tulossa aika tiukassa rytmissä.

Koronaprotokollat ovat tiukkoja, mutta juuri kolmannen vuoden lääkäriopintonsa päättänyt Saxman ei ole vielä joutunut katsomaan joukkuekavereidensa perään.

- Meille on tullut paljon infoa siitä mitä pitää tehdä enkä ole itse siihen puuttunut. Noudatamme kaikki annettuja ohjeita tarkasti eikä minun ole tarvinnut muistutella muita niistä, Saxman heittää.


FC Honka-KuPS Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 12.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia