FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 7.7.2020

Niilo Mäenpää luottaa IFK Mariehamnin iskukykyyn – ”Tulemme vielä parantamaan”

Niilo Mäenpää luottaa IFK Mariehamnin iskukykyyn – ”Tulemme vielä parantamaan”

Niilo Mäenpää pelaa ensimmäistä kauttaan IFK Mariehamnissa.

Niilo Mäenpää on yksi IFK Mariehamnin tämän kauden uusista hankinnoista, kun hän liittyi kaksoisveljensä Aapon seuraksi Ahvenanmaalle. Mäenpää on päässyt hyvin sisään joukkueeseen ja uskoo IFK Mariehamnin petraavan otteitaan kauden edetessä.

Niilo Mäenpää pelasi kaksi edelliskautta Interissä ja siirtyi täksi kaudeksi IFK Mariehamniin. Samalla hän liittyi jälleen kaksoisveljensä Aapon joukkuekaveriksi. Hämeenlinnasta lähtöisin olevat veljekset pelasivat koko ikänsä samassa seurassa ennen kuin Aapo lähti Hakasta kauden 2016 jälkeen IFK Mariehamniin. Niilon tie vei vuotta myöhemmin Interiin.

- Kaikki on mennyt yllättävän hyvin ja siinä on tietenkin auttanut paljon se, että velipoika on pelannut täällä jo pidempään. Minulla oli myös tuttuja joukkueessa jo ennestään. Pelit eivät ole kuitenkaan välttämättä menneet niin hyvin joukkueelta tai itseltäni, mutta tulemme vielä parantamaan, Niilo Mäenpää kertoo.

Veikkausliigajoukkueiden valmistautuminen kauteen keskeytyi koronapandemian takia, mutta Ahvenanmaalla pystyttiin harjoittelemaan olosuhteet huomioon ottaen hyvissä olosuhteissa. Mäenpää uskoo kevään harjoittelun alkavan näkyä myös pelikentällä.

- Pystyimme sinä aikana treenaamaan ilman taukoja joko pienryhmissä tai omatoimisesti. Hiljalleen peli lähtee varmasti paremmin rullaamaan.

IFK Mariehamnin talvi oli tuloksellisesti vaikea, sillä Suomen Cupissa pelit päättyivät alkulohkovaiheeseen ilman voittoja. Kauden ennakkoarvioissa maarianhaminalaiset rankattiin lähinnä sarjataulukon alempaan kastiin, mutta Mäenpää ei vaivaa päätään muiden veikkauksilla.

- Minua ei hirveästi kiinnosta mitä joku kirjoittaa. Uskon meidän omaan tekemiseemme ja mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet ylempään loppusarjaan.


IFK Mariehamn-FC Honka Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 8.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia