FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 8.7.2020

Niilo Mäenpää haluaa nähdä IFK Mariehamnilta parempaa puolustuspelaamista

Niilo Mäenpää haluaa nähdä IFK Mariehamnilta parempaa puolustuspelaamista

Niilo Mäenpäällä on kova luotto joukkueeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin kauden ensimmäinen kotiottelu on edessä keskiviikkona, kun se isännöi FC Honkaa. Ahvenanmaalaisten keskikenttäpelaaja Niilo Mäenpään mukaan joukkueen akilleenkantapää on tällä hetkellä puolustuspelaamisessa.

IFK Mariehamn avasi kautensa 3-4-tappiolla Ilveksen vieraana.

- Ilves olisi voinut tehdä siinä pelissä enemmänkin maaleja ja meidän pitää pystyä puolustamaan paljon paremmin. Teimme kolme maalia ja se on tietenkin hyvä asia, mutta yksi niistä oli aika tuurimaali. Meidän täytyy puolustaa paremmin, sillä emme voi aina tehdä kolmea maalia, Mäenpää kertaa avausottelua.

IFK Mariehamnin tulokset ovat tänä vuonna olleet nihkeitaä, sillä se on voittanut harjoitusotteluissaan Gnistanin ja paikallisvastustaja FC Ålandin, mutta muuten voittoja ei ole tullut. Mäenpään mukaan joukkueessa vallitsee hyvä ja luottavainen ilmapiiri tuloksista huolimatta.

- Kaikilla pelireissuilla joukkuehenki aina kasvaa ja meillä on hyvä henki joukkueessa. Hengailemme keskenämme myös paljon vapaa-aikana. Uskon, että sitä kautta myös peli lähtee rullaamaan paremmin. Suomen Cupissa emme vielä päässeet hirveästi maalipaikoilla, mutta suurimmat ongelmat meillä on puolustuspelaamisessa. Eikä se johdu puolustajista, vaan meidän täytyy pystyä puolustamaan joukkueena kokonaisvaltaisesti paremmin. Sitä olemme nyt treenanneet paljon ja uskon sen menevän parempaan suuntaan.

Keskiviikkona IFK Mariehamn saa kotikentälleen 1-1-tasapelillä FC Hakaa vastaan aloittaneen FC Hongan.

- Kova peli tulossa ja Hongalla on paljon hyviä pelaajia. He tykkäävät pitää paljon palloa ja me taas olemme hyviä vastahyökkäyksissä, mutta toivottavasti me pystymme myös pitämään palloa. Toivottavasti otetaan pisteet kotiin, Mäenpää miettii.


IFK Mariehamn - FC Honka Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 8.7. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia