FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 6.7.2020

Juho Lähde tiedostaa TPS:n kipukohdat – ”Hyökkäyspeli pitää saada toimimaan”

Juho Lähde tiedostaa TPS:n kipukohdat – ”Hyökkäyspeli pitää saada toimimaan”

Juho Lähde kuntoutui vammastaan parahiksi kauden alkuun. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskikenttäpelaaja Juho Lähde siirtyi viime kauden jälkeen Veikkausliigasta pudonneesta VPS:sta takaisin TPS:n riveihin. VPS:n mustavalkoinen raitapaita vaihtui siis Lähteen oman kasvattajaseuran mustavalkoiseen raitapaitaan.

Talven harjoituskaudella tuli kuitenkin mutkia matkaan, kun ikävä nilkkavamma esti välillä treenaamisen kokonaan.

- Aika kauan siinä kesti, oli välillä aika vaikeaakin, mutta nyt ollaan kunnossa. Kaikkia koetelleesta keväästä on vaikea keksiä mitään positiivista, mutta sain sitä kautta lisää aikaa toipumiseen. Alkuperäisen aikataulun mukaan minulta olisi voinut jäädä väliin kymmenkunta Veikkausliigapeliä, Lähde myöntää TPS:n sivuilla.

TPS aloitti kautensa SJK:n vieraana Seinäjoella. Varsinkin avausjaksolla pelaaminen oli hieman sekavaa ja vauhtia oli välillä enemmän kuin järkeä. Toisella puoliajalla pelin painopiste siirtyi yhä enemmän SJK:n päätyyn, mutta kotijoukkue pystyi puolustamaan pisteet ja Matej Hradeckyn varhaisessa vaiheessa syntynyt avausmaali jäi lopulta koko ottelun voittomaaliksi.

- Alku oli aika sekavaa molemmilta joukkueilta, ilmassa oli alkukauden jännitystä. Seinäjoella oli myös mukavasti väkeä katsomossa ja se oli molemmille joukkueille uutta vähään aikaan. Matej´n maali tuli pienen sekasorron jälkeen. Toista jaksoa hallittiin, mutta ei päästy kuitenkaan paremmille paikoille. SJK puolusti hyvin ja jäätiin liian kauas maalilta.

- Hyökkäyspelin ongelma liittyy ihan kokonaisvaltaisesti meidän pelaamiseen, koko joukkueen pelistä tässä on kuitenkin kysymys. Me ollaan puolustettu ihan hyvin, mutta myös hyökkäyspeli pitää saada toimimaan. Erikoistilanteita tulee myös aina, ja niissä on myös paljon parannettavaa, Lähde tietää.


TPS kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan tiistaina Ilveksen. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia