FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.26 // 1.7.2020

TPS:n Tommi Pikkarainen povaa yllätyksellistä kautta – ”Yllätysmomentti kasvaa varmasti”

TPS:n Tommi Pikkarainen povaa yllätyksellistä kautta – ”Yllätysmomentti kasvaa varmasti”

Tommi Pikkarainen uskoo yllätyksiin tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Pitkään odotettu Veikkausliigakausi käynnistyy keskiviikkona. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen ennakoi kaudella nähtävän yllätyksiä.

Koronapandemia on asettanut haasteita joukkueiden kauteen valmistautumiseen ja kauden alku viivästyi yli kolmella kuukaudella. Pelejä tullaan tällä kaudella pelaamaan tiiviissä tahdissa ja Pikkaraisen mukaan tasaisuus nousee tällä kaudella arvoon arvaamattomaan.

- Tässä on ollut aika erilainen pre-season ja on vaikea verrata millainen se on muilla ollut. HJK tuntuu olevan selvästi edellä materiaaliltaan ja pelikin on kuosissa. He ovat se suurin ennakkosuosikki ja heidän jälkeensä ratkaisee paljon se, mikä joukkue pystyy suorittamaan tasaisimmin. Yksittäisessä pelissä TPS pystyy voittamaan kenet tahansa, mutta suurin kysymys on kuinka tasaisesti pystymme suorittamaan, Pikkarainen pohdiskelee.

Pikkarainen on tyytyväinen oman joukkueensa tilanteeseen. Joukkueen sisältä löytyy vaihtoehtoja ja kilpailua pelipaikoista. Erityisesti pelaajaringin laajuus on Pikkaraisen mielestä tärkeä tällä kaudella.

- Yllätysmomentti kasvaa varmasti. Pelejä saattaa tulla kolme seitsemään päivään ja siinä joku joukkue saattaa uhrata yhden pelin välissä laskelmoidessaan, että hoitaa ne kaksi muuta. Vähän kuin Roger Federer voittaa ensimmäisen erän, huilaa toisen ja vie viimeisen. Siinä yllätysten mahdollisuus kasvaa. Jos siihen väliin tulee huonoa tuuria loukkaantumisten ja pelikieltojen kanssa, niin voi nopeasti seurata romahdus. Ringin taso ja laajuus antaa turvaa niissä paikoissa, miettii Pikkarainen.


SJK ja TPS kohtaavat OmaSP Stadionilla keskiviikkona 1.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia