FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.25 // 25.6.2020

"Kyllä tämä eteenpäin menee" - RoPS:n nuoret vahvasti esillä SJK-ottelussa

"Kyllä tämä eteenpäin menee" - RoPS:n nuoret vahvasti esillä SJK-ottelussa

Juho Hyvärinen palasi RoPS:n kokoonpanoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Seinäjoen Jalkapallokerho otti Rovaniemen Palloseurasta tiukan 1-0 (1-0) voiton kauden viimeisessä harjoitusottelussa keskiviikkona.

RoPS joutui otteluun täysin uudella alakerran kokoonpanolla. Peliä edeltävällä viikolla kokoonpanosta tippuivat pois topparit Atte Sihvonen sekä Zurab Tsiskaridzke. Myös puolustaja Simo Majander on sivussa. Puolustuksen linjan muodostivat Jussi Niska, Eerik Kantola, Samuel Olabisi sekä Juho Hyvärinen. Ainoastaan Olabisi oli puolustajista yli kaksikymppinen.

Ottelun alla oli kysymysmerkkejä, mutta RoPS:n nuoret pelaajat suoriutuivat erinomaisesti nimivahvaa SJK:ta vastaan. Erityisesti avausjaksolla vasemmalla pelanneet Jussi Niska sekä laituri Tuomas Kaukua nousivat vahvasti esille.

- Toki pystymme edelleen parantamaan, mutta ensimmäinen jakso alkoi jo näyttämään siltä, mitä me haluammekin, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen kehui.

- Meillä oli isoja muutoksia alakerrassa sekä myös pelin aikana. Toisaalta sarja-avausta ajatellen halusimme myös säästellä tiettyjä pelaajia.

Pian toisen jakson alettua RoPS:n puolustuspää koki uuden takaiskun. Keskuspuolustaja Samuel Olabisi loukkasi pallontavoittelutilanteessa nivusensa ja joutui jättämään ottelun kesken. Toistaiseksi Olabisin tilanteesta ei tiedetä enempää. Olabisin tilalle vaihdettu Veka Pyyny tuli kuitenkin vahvasti otteluun sisään ja esitti varsinkin jakson loppupuolella useamman vahvan nousun.

Toisen jakson alun SJK oli kuitenkin aavistuksen niskan päällä. Ottelun 75. minuutilla Tuco pääsi lopulta hyödyntämään RoPS-puolustuksen harhasyötön.

- Kun vastustaja lyö painetta, se on vähän ajan kysymys, koska tällaisia tulee, Tauriainen kuittasi.

Kokonaisuutena RoPS:n päävalmentaja oli jopa aavistuksen tyytyväinen näkemäänsä. RoPS:lla oli erittäin nuori joukkue, ja parhaimmillaan yli puolet kenttäpelaajista olivat omia kasvatteja.

- Tappio harmittaa tietenkin, mutta saimme monelle pelaajalle tärkeät minuutit. Tämä oli meille hyvä treenipeli, Tauriainen sanoi.

- Toisella jaksolla juoksimme hiukan pallon perässä, mutta ensimmäisellä jaksolla meilläkin oli momenttumimme. Pikkaisen vaarallisempia olisi pitänyt olla, mutta kyllä tämä eteenpäin menee.

Lisää uutisia