AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.23 // 8.6.2020

SJK:n Tuco: "Tunnelma joukkueessa on todella mahtava"

SJK:n Tuco: "Tunnelma joukkueessa on todella mahtava"

Tuco edustaa jälleen SJK:ta. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomessa jo kaudesta 2011 lähtien viihtynyt, 31-vuotias kamerunilaishyökkääjä Ariel Tuco Ngueukam, pelasi SJK:ssa kausilla 2015 ja 2016.

Siten hän oli mukana voittamassa SJK:n kanssa Suomen mestaruutta, Suomen cupia ja pronssimitalia. Viime kaudella hän voitti uransa toisen Suomen mestaruuden KuPS:n ja päävalmentaja Jani Honkavaaran kanssa. Honkavaara siirtyi SJK:n johtoon ja Tuco seurasi häntä perässä mielellään.

Tänä talvena hän ehti pelata vain kahdessa SJK:n ottelussa, joista toinen oli Suomen cupia ja toinen harjoitusottelu KPV:ta vastaan. Viime lauantaina 6.6. hän oli kentällä kun SJK palasi tositoimiin FC Hakaa vastaan pelatussa harjoitusottelussa ja teki ensimmäisen maalinsa tälle kaudelle, kun kahdeksan minuuttia oli pelattu.

– Tunnelma joukkueessa on todella mahtava tällä hetkellä ja me kaikki olemme erittäin innoissamme, että pääsemme taas pelaamaan ja kausi on viimein lähellä. Kaikki nauttivat jalkapallosta juuri nyt ja tuntuu, kuin alkaisimme viimein päästä normaalitilanteeseen taas, sanoo Tuco SJK:n verkkosivuilla.

– Tämä on hyvä, sillä meidän täytyy pitää mielessä, että meidän tehtävämme on nostaa SJK takaisin sille tasolle millä se oli aikoinaan ja jolle se mielestäni kuuluu. Tämä on iso seura Suomessa, joka on tehnyt paljon merkittäviä asioita ja saanut myös tuloksia. Siksi meidän täytyy keskittyä ja olla valmiita kun pre-season päättyy.

Kaikki näyttää Tucon mukaan sen suhteen hyvältä.

- Olemme hyvässä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisesti. Mielestäni me olemme valmiita. Olemme innoissamme kuin lapset odottamassa koulujen alkua, kuvailee Tuco.

- Ylipäätään, seura on mielestäni hoitanut koko tämän koronatilanteen hyvin. Olemme pystyneet tehdä työtämme, olemme harjoitelleet ohjatusti yksilöinä ja nyt taas joukkueena. Samalla voimme olla ylpeitä siitä, että meillä on tällainen organisaatio – seura ja sillä hallitus, jotka ovat pitäneet koko ajan huolta siitä, että tämä kriisi vaikuttaisi mahdollisimman vähän kenenkään tämän seuran työntekijän talouteen. Se ei ole siten vaikuttanut meidän mieliimme, vaan olemme voineet keskittyä täysillä harjoittelemiseen valmentajien ohjeistuksessa.

Tuco ei voi tarpeeksi korostaa sitä, miten tärkeä asia se on.

- Mielestäni me olemme valtavan onnekkaita ollessamme tässä seurassa ja tässä joukkueessa. Odotus on ollut pitkä, mutta se miten valmentajat ja staffi on pitänyt meistä huolta koko ajan, on erittäin tärkeä asia pelaajille. He tekivät tämän ajan meille helpoksi ja me saimme jatkaa työtämme niin hyvin kuin se vain oli mahdollista tässä tilanteessa, kiittelee Tuco.

Vaikka Tucolla on halu nostaa SJK takaisin huipulle, hän kuitenkin ymmärtää, että seura on tällä hetkellä uudelleenrakentamisvaiheessa.

– Seura on muuttunut paljon siitä, kun olin täällä viimeksi. Ammattimaisuus ja kaikki se on ehdottomasti täällä, mutta nyt on useita uusia ihmisiä ja joukkueessakin on tullut paljon muutoksia. Seinäjoen kaupunki ei ole paljoa muuttunut, mutta SJK on. Silloin me olimme joukkue, joka oli rakennettu pidemmällä ajalla ja me olimme juuri silloin parhaimmillamme, voitimme asioita ja menestyimme. Silloin kaikki oli helpompaa ja nautimme tavallaan työn hedelmistä. Nyt me olemme tavallaan sen tien alussa. Siksi meillä on paljon työtä edessämme ja kaikkien täytyy tajuta, että se vaatii taistelua yhdessä ja se vaatii kovaa työtä, Tuco muistuttaa.

– Siksi minä tulin tänne takaisin, että tämä on myös minulle uusi haaste uralla. Sanon aina, että me aloitamme kirjoittamaan nyt uutta tarinaa, kun aloitamme uutta kautta. Ja tämä on ehdottomasti nyt uusi tarina, eikä vain vanhan jatko. Me kirjoitamme sen tarinan sivut meidän uusilla teoillamme, kuvailee Tuco.

Lisää uutisia