FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.21 // 28.5.2020

​"Tuntuu olevan kasassa hyvä joukkue" – Billy Ions uskoo SJK:n mahdollisuuksiin

​"Tuntuu olevan kasassa hyvä joukkue" – Billy Ions uskoo SJK:n mahdollisuuksiin

Billy Ions sai tuttuja pelaajia rinnalleen. (Kuva: Juha Tamminen)

Loukkaantumisten jälkeen vielä paluuta täyteen pelikuntoon tekevä SJK:n Billy Ions näkee edessä olevassa Veikkausliigakaudessa kevään tilanteen jälkeen monia kysymysmerkkejä.

SJK sai viime syksynä uuden päävalmentajan, kun Seinäjoella syntynyt ja kasvanut Jani Honkavaara aloitti pestinsä.

Viime kaudella KuPS:n kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Honkavaara sai tuekseen Suomen U21-maajoukkueen valmennukseen kuuluvan ja Englannin kentillä pitkään valmentaneen, espanjalaisen Joaquin Gomezin.

– Uudet valmentajat ovat olleet minusta myös erinomaisia. Sekä Honsu että Kiny on hyvin perillä minun tilanteestani ja he ovat koko ajan ottaneet minut huomioon joukkueen harjoituksia suunnitellessa. He ovat pikkuhiljaa lisänneet pelillisten asioiden kuormitustani. Sekin auttaa itseäni palaamaan. Myös he haluavat saada minut takaisin. Joten olen siinä mielessä erittäin tyytyväinen, kehuu Ions valmentajakaksikkoa.

Ionsin mukaan kevät koronarajoituksineen on ollut melkoisen erikoista aikaa. Harjoittelu on jatkunut, mutta moni muu normaali asia on ollut toisin.

– Tämä on myös aiheuttanut sen, että on vaikea arvioida minkä tasoinen joukkue meillä on nyt kasassa tai millainen meidän tasomme on muihin joukkueisiin verrattuna. Kaikki ovat oikeastaan keskittyneet vain omaan tekemiseensä. Siksi uskonkin, että tullaan näkemään paljon yllätyksiä ja kaudesta tulee taatusti mielenkiintoinen.

Ions on joka tapauksessa luottavainen sen suhteen, että SJK:lla on koossa ryhmä, jolla pystytään taistelemaan sijoituksista kärjessä. Eikä yhtään haittaa tee parin vanhan pelikaverin paluu OmaSp Stadionilla.

– Meillä tuntuu kuitenkin olevan nyt kasassa hyvä joukkue, ja on kiva saada tuttuja pelaajia kuten Tuco ja Matej Hradecky takaisin tänne. Pelasin molempien kanssa, kun he olivat täällä viimeksi. Matei on ollut myös sen jälkeen minun läheinen ystäväni.

- Tuco kävi välillä ulkomaillakin, joten hänen kanssaan emme olleet niin paljoa tekemisissä, mutta on todella kiva olla heidän kanssaan samassa joukkueessa taas. Ja he ovat molemmat todella hyviä pelaajia, joten he ovat erittäin hyvä lisä muutenkin joukkueeseen, kehuu Ions SJK-paitaan palannutta kaksikkoa.

Etenkin Hradeckyn paluu on Ionsille iso asia.

– Matejn saaminen tänne on itselleni aika tärkeä asia kentän ulkopuolella, sillä olemme viettäneet paljon vapaa-aikaa yhdessä hänen ja hänen tyttöystävänsä kanssa muutenkin. Olen siis erittäin iloinen, että he ovat täällä, sanoo Ions vielä lopuksi.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on käynnissä 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää!

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun

Lisää uutisia