FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 23.5.2020

Eero Markkanen: "Yksi syitä miksi halusin tulla Hakaan"

Eero Markkanen: "Yksi syitä miksi halusin tulla Hakaan"

Eero Markkanen palasi talvella takaisin Suomeen. (Kuva: Juha Tamminen)

Kevättalvella FC Hakaan liittyneellä Eero Markkasella on yhteistä historiaa päävalmentaja Teemu Tainion kanssa, sillä he pelasivat hetken HJK:ssa samaan aikaan ja lisäksi miehet olivat yhdessä Huuhkajissa.

Tainio soitti Markkaselle alkuvuodesta ja houkutteli hyökkääjän Valkeakoskelle. Nimet pistettiin sopimuspaperiin helmikuussa.

– Kävin täällä vierailulla ja pidin siitä mitä näin. Tiesin miten Haka oli pelannut viime kautena. Juttelin "Temen" ja "Okan" [toimitusjohtaja Olli Huttunen] kanssa ja he tekivät vaikutuksen. Olen ollut tosi tyytyväinen, Markkanen kertoo Hakan verkkosivuilla.

Markkanen on viihtynyt Valkeakoskella mainiosti.

– Olen tykännyt tosi paljon. Asun Valkeakosken keskustassa ja kenttä on tässä ihan vieressä. Täällä on hyvät olosuhteet ja joukkue otti hyvin vastaan. Joukkue on täynnä mukavia tyyppejä ja nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat voittaa.

Markkanen pitää myös mahdollisena, että pikkuveli Lauri nähtäisiin kesällä Tehtaan kentän katsomossa, mikäli tilanne NBA:n kauden osalta selkiytyy.

– Olen kutsunut hänet paikalle, mutta NBA:n tilanne on vielä niin epävarma, ettei ole tietoa koska hän pääsee sieltä Suomeen.

Lauri on kuvattu Eeron maajoukkuepaita päällä pelimatkalla, mutta Hakan paita ei ole vielä lähtenyt valtameren ylle.

– Ehkä sen voi antaa sitten, kun hän tulee tänne, Markkanen heittää.

Suomen Cupin neljännesvälierät käynnistyvät 16.6. ja Veikkausliiga käynnistyy 1.7. Markkanen uskoo, että Hakan viime kauden päätteeksi yhdessä pysyneestä rungosta on kaudella hyötyä, kun joukkueharjoittelu on ollut viime kuukausina vaikeaa.

– Se on iso juttu ja yksi syitä miksi halusin tulla Hakaan. Runko on vahva ja uudet pelaajat ovat hitsautuneet hyvin mukaan. Joukkueessa on erinomainen henki ja pelaajat tietävät mikä on heidän roolinsa. Meillä on vahva joukkue kasassa.

Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on käynnissä 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää!

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun


Lisää uutisia