FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 21.5.2020

"Saa nähdä minkälaisia jälkiä tämä aika on jättänyt" – FC Lahti pyrkinyt huolehtimaan pelaajistaan

"Saa nähdä minkälaisia jälkiä tämä aika on jättänyt" – FC Lahti pyrkinyt huolehtimaan pelaajistaan

Ilir Zeneli toivoo paluun normaaliin olevan kohta edessä. (Kuva: FC Lahti)

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zenelillä on ollut selkeät kuviot kevään mittaan joukkueen harjoittelun suhteen poikkeusoloissa.

Kuhnurit on harjoitellut nyt nelisen viikkoa viidessä pienryhmässä, kaksi ryhmää Zenelin johdolla pääkaupunkiseudulla ja kolme ryhmää apuvalmentajien Mika Heinon ja Toni Lindbergin ohjauksessa Lahdessa.

– Katsottiin vähän ketkä olivat olleet enemmän tekemisissä toistensa kanssa. Uudellamaalla asuvat oli selkeä, Zeneli perustelee jakoa Uusi Lahti-lehden haastattelussa.

Joukkueessa on pyritty huolehtimaan erityisesti yksin maahan tulleista ulkomaalaispelaajista, kuten viime kaudelta tuttu Jean-Cristophe Coubronne sekä uudet vahvistukset Dimitry Imbongo ja Henri Eninful.

– Heidän kohdallaan on ollut varmaan kaikkein raskainta eristäytyä ja lusia aikaa pois vieraassa kulttuurissa, ilman että menettää otetta ammattimaisuudesta. Parin päivän välein on soiteltu ja kyselty kuulumisia, ja pyydetty muita pelaajia ottamaan heitä mukaan kentälle potkimaan tai käymään kalassa, Zeneli kertoo.

– On se ollut mielen päällä valmennuksella ja kapteenistolla, ettei jätetä ketään oman onnensa nojaan.

Rajoituksia on kevennetty nyt niin, että kentällä saa olla kolme kymmenen henkilön ryhmää. FC Lahdessa joukkue jaettiin kahteen puoliskoon, joilla on peräkkäin omat harjoituksensa.

– Saadaan tehtyä enemmän lajinomaisia harjoituksia. Kyllä se helpottaa, mutta silti ei voida koko joukkueena harjoitella kontaktin kanssa, se rajoittaa vielä aika paljon pelin synkronointia ja ajoitusten hiomista, Zeneli tuumii.

Pienpeliharjoitteen sisältö onkin enemmän taktinen, kun vastapuolen pelaajat jättävät pienen hajuraon.

– Toivottavasti kesäkuussa mennään normaaliin päin. Saa nähdä minkälaisia jälkiä tämä aika on jättänyt.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on käynnissä 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää!

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun

Lähde: Uusi Lahti
Lisää uutisia