FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 22.5.2020

FC Lahdessa henki päällä - "Positiivisen iloisia ollaan tiedosta kauden alkamisesta oltu"

FC Lahdessa henki päällä - "Positiivisen iloisia ollaan tiedosta kauden alkamisesta oltu"

Kuhnurit odottaa jo innolla kauden alkua. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahdella muiden Veikkausliigaseurojen tavoin jouduttiin kuviot panemaan koko lailla uusiksi maaliskuun puolivälissä.

FC Lahden pelaajat passitettiin koronvirusrajoitusten myötä kuukaudeksi vuosilomalle, ja harjoitussuunnitelma lensi roskakoriin. Rajoitusten aikana sosiaalisen kontaktin vähyys on vienyt valmentamisesta paljon pois.

– Tunne on ollut ontto, jotenkin tyhjä sisältä. Olen aika läheinen pelaajien kanssa sekä fyysisesti että henkisesti, mutta nyt on täytynyt koko ajan miettiä miten reagoi, uudistaa koko tapaa olla pelaajien ja joukkueen kanssa. Kaikki on vähän hidasta, päävalmentaja Ilir Zeneli kokee Uusi Lahti -lehden mukaan.

Toisaalta syksyllä Lahteen pestattu ja ensimmäiseen kauteensa Veikkausliigassa valmistautuva Zeneli on päässyt rauhassa arvioimaan alkukevään antia.

– Se oli hyvin onnistunut kaksi ja puoli kuukautta, olimme saaneet joukkueen kuntoon sekä pelillisesti että fyysisesti. Nyt joudutaan periaatteessa ne aakkoset aloittamaan alusta.

Zeneli kertoo kahdenkeskisissä keskusteluissa kyselleensä pelaajilta suoraan tai epäsuorasti myös tuntemuksia vallitsevista poikkeusoloista ja kauden aloittamisesta.

– En ole aistinut pelkoa tai empimistä harjoittelun tai pelaamisen suhteen. Toki otamme vakavasti ja kunnioitamme sellaisia ajatuksia, jos niitä tulee vastaan, mutta ei ole tullut. Päinvastoin, on oltu positiivisen iloisia, että kauden alkaminen on nyt tiedossa.

Seuroissa odotetaan vielä Palloliitolta ja Veikkausliigalta lisätietoja käytännön järjestelyistä ennen kuin Veikkausliigan on 1.7. määrä käynnistyä ja pelata täydet 27 ottelua 21.11. mennessä.

– Tulevien viikkojen aikana on hyvä käydä läpi ne skenaariot, että "mitäs jos", että on tiedossa mihin tarvittaessa turvaudutaan, ja se tieto helpottaa, Ilir Zeneli viittaa koronan riskeihin.

Lähde: Uusi Lahti
Lisää uutisia