FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 9.5.2020

Ilveksen erikoistilannespesialistilla uusia kikkoja varastossa: "Näette sitten kun pelit alkavat"

Ilveksen erikoistilannespesialistilla uusia kikkoja varastossa: "Näette sitten kun pelit alkavat"

Lauri Ala-Myllymäki on ehtinyt harjoitella jotain uuttakin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki on ottanut kevään poikkeustilanteesta irti kaiken mahdollisen ja harjoitellut jotain uuttakin kauden varalle.

Omatoimisessa harjoittelussa ei enää ammattilaisten kohdalla tarvitse pelätä sitä, etteikö pelaajat huolehtisi kunnostaan ja harjoittelisi tunnollisesti. Pelaajilla on hyvätietämys siitä, mitä ja miten kuuluu harjoitella. Kuitenkin on helpottavaa tietää, että ammattilaisen apu on aina puhelimen päässä.

- Nyt on saanut ainakin rauhassa keskittyä siihen, mitä on harjoitellut. Ei ole ollut kiire eikä ole tarvinnut miettiä kokonaisrasituksen vaikutusta tuleviin peleihin. Heli (Rekimies) on aina ollut valmiina auttamaan, jos on tullut tunne tarvita lisäohjeita. Tunnemme hyvin toisemme jo vuosien takaa, ja hän ymmärtää mitä haluan ja tarvitsen treenaamiseen. Ja kyllähän sitä onkin hommia painettu ihan pirusti, Ala-Myllymäki vakuuttaa.

Paluu vähitellen yhä lähemmäs joukkueharjoittelua on kuitenkin maistunut erinomaisesti.

- Nyt kun jo muutaman kerran olemme päässeet hiukan isommalla pienryhmällä harjoittelemaan, niin onhan se ollut ihan eri juttu. Piristävää kuulla useamman pelaajan ääntä kentällä ja niitä hölmöjä juttujakin. Aurinkokin on paistanut ja pelejä on tulossa, loistava fiilis!

Omatoimiseen harjoitteluun Ala-Myllymäellä kuului toki myös pallon kanssa harjoittelu. Tuona aikoina varsinkin potkutekniikkaa hän harjoitteli, vaikka se hänellä on ollutkin aivan valtakunnan kärkiluokkaa.

- Joo, uusia kikkoja on tullut treenattua. Näette sitten, kun pelit alkavat, millaisia vapareita ja rankkareita on tarjolla.

- Omatoimisessa harjoittelussa on se huono puoli, ettei siinä pääse kamppailemaan eikä kisaamaan muita vastaan. Olen kaivannut sitä tunnetta, kun harjoituksissa pystyt harhauttamaan jonkun oikein kunnolla ja isket siitä maalin, Ala-Myllymäki sanoo.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia