FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 8.5.2020

"Olen koko ajan uskonut pelien alkavan" - Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki hyvillä fiiliksillä

"Olen koko ajan uskonut pelien alkavan" - Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki hyvillä fiiliksillä

Lauri Ala-Myllymäki on huolissaan myös seurojen taloudesta. (Kuva: Juha Tamminen)

Tieto Veikkausliigakauden alkamisesta heinäkuun alussa toi uutta virtaa myös Ilveksen pelaajiin.

Tällä viikolla tullut tieto Veikkausliigan alkamisesta heinäkuun alusta, sai Lauri AlaMyllymäenkin hyville mielille.

- Hyvät fiilikset, totta kai! Tekee hyvää kuulla edes jollain tapaa varmaa tietoa kauden alkamisesta. Kyllähän tässä melkoisessa epätietoisuudessa olemme olleet, mutta olen koko ajan uskonut pelien jossain vaiheessa alkavan.

- Toki olen huolestuneen seurannut seurojen taloudellisen tilanteen etenemistä. Jotta suomalainen jalkapalloilu pystyy jatkossakin toimimaan huipputasolla, näitä kaikkia seuroja tarvitaan. Uskoisin, että kaikki osapuolet ovat joustaneet ja olleet talkoissa mukana yhteisen tulevaisuuden eteen.

Poikkeuksellinen tilanne on huolestuttanut Lauriakin, mutta hän on pyrkinyt silti ajattelemaan positiivisesti.

- On tämä hirveä tilanne, mutta ei auta kuin pyrkiä olemaan mahdollisimman positiivin mielin. Itse en ole juurikaan asioita eteenpäin miettinyt, vaan lähinnä elänyt tässä ja nyt. Kaikkeen tekemiseen on tullut ikään kuin pisara enemmän keskittymistä.

Alkavan kauden otteluruuhkakaan ei huoleta Ala-Myllymäkeä.

- Eiköhän tässä kaikki ole saaneet itsensä sellaiseen kuntoon, että varmasti jaksaa pelata. Meillä on vielä melko leveä rosteri, niin aina löytyy tuoreitakin miehiä kentälle. Nyt on tavallaan helpompi edetä, kun on jonkinlainen päivämäärä tiedossa. Ei tässä kuitenkaan ihan vielä ole aamukampaa otettu käyttöön, Ala-Myllymäki sanoo.

- Toivottavasti löydetään myös joku ratkaisu siihen, että katsomoihin saisi paljon väkeä. On aivan eri fiilis pelata 500 katsojan edessä kuin täyden Tammelan katsomon. Mutta, totta kai mennään turvallisuus ja terveys edellä. Pitäkää itsenne terveinä, heinäkuussa nähdään!


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia