FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.11 // 18.3.2020

VS: Ilveksen yleisöennätyskampanja lähtenyt hyvin liikkeelle

VS: Ilveksen yleisöennätyskampanja lähtenyt hyvin liikkeelle

Ilveksellä on tempaus siirrettyä Pirkanmaan derbyä koskien. (Kuva: Juha Tamminen)

Koronavirusepidemian siirrettyä Veikkausliigakauden alkua ja samalla kauden ensimmäistä Pirkanmaan derbyä, järjestää Ilves tempauksen, jossa myydään otteluun lippuja virtuaaliotteluun.

Ilveksen kehitysjohtaja Toni Hevonkorven mukaan ajatus virtuaalisesta derbystä lähti liikkeelle harmistuksesta, että oikea derby siirtyi myöhemmin kesään.

– Olimme tekemässä derbystä isoa yleisötapahtumaa, mutta koronan takia kaikki hienot suunnitelmat kariutuivat. Mietimme, mitä kehittäisimme derbyn tilalle. Keksimme ajatuksen yleisöennätyksestä, joka tehtäisiin pelissä, jota ei ikinä pelata, Hevonkorva taustoittaa Valkeakosken Sanomissa.

Ilveksen katsojaennätys on vuodelta 1984, kun Ilves-Juventus-ottelua pakkautui Ratinaan seuraamaan 24 873 katsojaa. Nyt virtuaalitapahtumassa Ilves yrittää rikkoa tuon katsojamäärän.

Hevonkorven mukaan liput virtuaalitapahtumaan ovat tehneet hyvin kauppansa.

– Tässä huomaa urheilukansan ja muunkin kansan solidaarisuuden. Tiedetään, että urheiluseuroilla on vaikeuksia, kun sarjat siirtyivät.

Vaikka virtuaalinen peli toimii hyvänä piristyksenä kevään aikana, niin Hevonkorpi odottaa myös kesän oikeita paikallisotteluita.

– Hienoa, että Haka nousi takaisin Veikkausliigaan. Kesällä päästään pelaamaan paikallispelejä sitten oikeasti, Hevonkorpi miettii.

Lisätietoja Ilveksen kotisivuilta.

Lisää uutisia